ΠΟΕΔΗΝ: Μη μας κουνάνε το δάκτυλο αυτοί που τα έκαναν θάλασσα με τους εμβολιασμούς

ΠΟΕΔΗΝ: Μη μας κουνάνε το δάκτυλο αυτοί που τα έκαναν θάλασσα με τους εμβολιασμούς

  • |

«Απαράδεκτο αυτά που προσάπτουν στους υγειονομικούς που κόλλησαν τον μεταλλαγμένο ιό στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών», υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) διά μέσου του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου.

«Για να μη χαλάσει το αφήγημα της κυβέρνησης για τα λάθη και τις παραλείψεις του συστήματος, φταίνε οι υγειονομικοί. Το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας ήταν ξέφραγο αμπέλι. Έμπαιναν οι συνοδοί οπότε ήθελαν, χωρίς έλεγχο. Συνοδοί και ασθενείς έμπαιναν χωρίς τεστ κορωνοϊού. Έτσι γέμισε κορωνοϊό η παθολογική κλινική. Κανένα μέτρο από τη διοίκηση.

Η διασπορά συνεχίζεται και σε άλλες κλινικές. Έχασε τη ζωή της μία νέα γυναίκα. Αλήθεια, έγινε έλεγχος στους συνοδούς και ασθενείς που κόλλησαν κορωνοϊό να δούμε αν πάσχουν από τον μεταλλαγμένο ιό ή φταίνε και αυτοί που δεν έκαναν το εμβόλιο επειδή δεν ήρθε η σειρά τους;», συνεχίζει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει:

«Δεν έχουμε εικόνα των μεταλλάξεων του ιού στη χώρα μας καθότι τα εργαστήρια στα νοσοκομεία δεν έχουν δυνατότητα τέτοιων αναλύσεων. Μόνο δειγματοληπτικοί έλεγχοι γίνονται σε δύο εργαστήρια που έχουν τέτοια δυνατότητα σε όλη τη χώρα. Να μην μας κουνάνε το δάκτυλο αυτοί που τα έκαναν θάλασσα με τους εμβολιασμούς.

Άλλα σχεδίαζαν άλλα γίνονται με τα εμβολιαστικά κέντρα και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων. Να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να πουν το ‘’δάσκαλε που δίδαξες και λόγο δεν εκράτεις‘’. Στο εν λόγω νοσοκομείο στη Πάτρα, είχαν εμβολιαστεί κάποιοι τη πρώτη δόση και κόλλησαν – όπως και σε πολλά νοσοκομεία.

Πολλοί συνάδελφοι, τις πρώτες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση δεν έχουν ακόμη ικανό αριθμό αντισωμάτων».

«Η αλήθεια για τους εμβολιασμούς»
«Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη όσων κατηγορούν τους υγειονομικούς που μέχρι χθες χειροκροτούσαν. Πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί δόθηκε μία ημέρα προθεσμία να δηλώσουμε εγγράφως συμμετοχή στον εμβολιασμό. Όσοι είχαν νοσήσει αποκλείστηκαν. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία είναι πάρα πολλοί.

Οι συνάδελφοι αυτοί, τώρα καλούνται να κάνουν έλεγχο αντισωμάτων πληρώνοντας από τη τσέπη τους την εξέταση και εάν δεν έχουν αντισώματα εγγράφονται στη πλατφόρμα και θα εμβολιασθούν με το γενικό πληθυσμό. Σε έναν χρόνο και βάλε. Πάνε στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων, τους ζητάνε να εμβολιασθούν και δεν υπάρχουν εμβόλια», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Για συναδέλφους που δεν πήραν χαμπάρι ότι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στον εμβολιασμό μέσα σε μία ημέρα και για όσους ήταν επιφυλακτικοί, είχαμε διαβεβαιώσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων ότι θα δοθεί νέα δυνατότητα συμμετοχής. Δεν δόθηκε ποτέ. Επιθυμούν τώρα να εμβολιασθούν και δεν υπάρχουν εμβόλια. Τους λένε να εγγραφούν στη πλατφόρμα με το γενικό πληθυσμό.

Επειδή δεν είμαστε άνω των 80 ετών, θα εμβολιασθούμε σε έναν χρόνο. Κάποιοι εμβολιάσθηκαν με την 6η δόση. Το ποσοστό συμμετοχής είναι στο 45 με 50%. Εάν δοθεί δεύτερη ευκαιρία, η συμμετοχή θα είναι καθολική. Λίγο περισσότερο του 50% είναι η συμμετοχή στους γιατρούς και λιγότερο στις άλλες ειδικότητες. Παρόμοια ποσοστά και στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας», σημειώνει.

«Πώς φταίνε οι υγειονομικοί για τον μεταλλαγμένο ιό. Πού τον βρήκαν, αφού οι ασθενείς του νοσοκομείου που κόλλησαν υποτίθεται πως δεν πάσχουν από τους μεταλλαγμένους ιούς. Η πραγματικότητα: Όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιάσθηκαν, τώρα θέλουν να εμβολιασθούν και δεν υπάρχουν εμβόλια. Τους στέλνουν να εγγραφούν στην πλατφόρμα με το γενικό πληθυσμό. Σε έναν χρόνο.

Τι μας κάνουν; Μας τιμωρούν; Και μετά λένε ότι φταίμε. Ντροπή επιστήμονες, ειδικοί, να περνούν μια καρέκλα εκ δεξιών του υπουργού και να εκστομίζουν λέξεις χειρότερες των πολιτικών», καταλήγει.

topontiki.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.