Το νομικό σύστημα και ο Κουφοντίνας

Το νομικό σύστημα και ο Κουφοντίνας

  • |

Είναι απογοητευτικό αλλά και θλιβερό και εξοργιστικό και φέρον κινδύνους για την ευρυθμία του πολιτεύματος να ακούς ανθρώπους της τηλοψίας να ουρλιάζουν και να αλαλάζουν όταν μιλάνε για τους πανεπιστημιακούς που υπέγραψαν για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των κρατουμένων, μεταξύ αυτών και του Κουφοντίνα που έχει καταδικαστεί για τη συμμετοχή του και τις κατακριτέες πράξεις του στην οργάνωση «17 Νοέμβρη». Βάλλουν δε ασυστόλως και κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που συνυπέγραψαν.

Γιώργος Σταματόπουλος

Λοιπόν: ή δεν καταλαβαίνουν ή προσποιούνται πως δεν καταλαβαίνουν ή επίτηδες ψεύδονται για να ενοχοποιήσουν πολίτες που απλώς διατρανώνουν την πίστη τους στον νόμο, που ισχύει για όλους. Οσοι υπογράφουν δεν ταυτίζονται με τις ιδέες και τις πράξεις του καταδικασμένου μέλους της οργάνωσης -στη θέση του θα μπορούσε να είναι και ο ειδεχθέστερος έμπορος ναρκωτικών ή, π.χ., ακόμη και ο Κασιδιάρης ή ο Ρουπακιάς. Το πολιτικό και νομικό σύστημα της χώρας οφείλει να υπερασπίσει τα δικαιώματά τους ως κρατουμένων μιας δημοκρατικής πολιτείας. Με τα ξεφωνητά τους και το μίσος που εκπέμπουν αυτοί οι κύριοι [είναι και δημοσιογράφοι, τρομάρα μας] έρχονται σε πλήρη αντίθεση [σύγκρουση] με τους δημοκρατικούς θεσμούς και με το ίδιο το καθεστώς που κοκορεύονται ότι προφυλάσσουν από κακοποιά στοιχεία. Κακοποιεί το σύστημα όποιος δεν το σέβεται, όποιος, έστω και αν δεν το συνειδητοποιεί, παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία του με τα λεγόμενά του και τη στάση του.

Λοιπόν αυτοί που υπογράφουν το κείμενο διαμαρτυρίας για την εκδικητική [και παράνομη] στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Κουφοντίνα απλώς υπερασπίζονται την ίδια τη δημοκρατία. Δεν αντιλαμβάνονται όλοι οι καρπουζοκέφαλοι που ουρλιάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι η στάση τους αυτή και τα ουρλιαχτά τους εύκολα μπορεί να οδηγήσουν ένα καθεστώς σε ολισθηρούς για τη δημοκρατία δρόμους, σε μορφές διακυβέρνησης ολοκληρωτικής κοπής; Πιθανώς η κατοχύρωση των δημοκρατικών θεσμών να είναι ψιλά γράμματα για τους ανοήτως φωνασκούντες. Ανοήτως, ναι, αλλά δεν παύουν να επηρεάζουν κόσμο και να διασπείρουν σύγχυση και πανικό στους ανυποψίαστους.

Λοιπόν: το κράτος στρέφεται εναντίον εκείνων των διατάξεων, που το ίδιο νομοθετεί -αλλά πού να καταλάβουν τα σαΐνια της νέας, οπωσδήποτε, δημοσιογραφίας. α) Απαγορεύει την επιστροφή του Κουφοντίνα στις Φυλακές Κορυδαλλού. β) Προβαίνει σε μεταγωγή του παρ’ ότι απαγορεύονται οι μεταγωγές εν καιρώ πανδημίας. γ) Στερεί από τον κρατούμενο τις άδειες που δικαιούται. δ) Αποκλείει την επιστροφή του στις αγροτικές φυλακές.

Προφανώς θα νιώσουν άγρια χαρά σε τυχόν επιπλοκές της υγείας του Κουφοντίνα· αδίστακτα χαιρέκακοι -τι να πεις. Πάντως αξίζει ένα εύγε σε εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν παρ’ ότι ξέρουν το χαμηλό επίπεδο των δημοσιογράφων της τηλοψίας και την εκδικητική μανία της κυβέρνησης. Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει αυτό το παραμύθι της συμπόρευσης τάχα μέρους της Αριστεράς με τρομοκράτες και συναφείς αηδίες. Ας κοιτάξουν να προσλάβουν κανέναν γιατρό ή νοσηλευτή στα νοσοκομεία και όχι ειδικά εκπαιδευμένους φρουρούς για τα πανεπιστήμια. Είναι πασιφανές ότι είναι ανεκδιήγητοι οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους… Και, ναι, καταδικάζουμε απερίφραστα [εκθύμως] την επίθεση με γκαζάκια έξω από το σπίτι του βουλευτή Μπογδάνου [διότι εύκολα σε αποκαλούν συνοδοιπόρο…].

.efsyn.gr/

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.