Τα δέντρα, ο Βορίδης, ο Χρυσοχοΐδης

Τα δέντρα, ο Βορίδης, ο Χρυσοχοΐδης

  • |

Ωρυόταν στα κανάλια ο περιφερειάρχης Πατούλης. Κάποια στιγμή πρέπει να λέμε και αλήθειες. Μία από αυτές είναι ότι η κοπή των δέντρων είναι ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ – τι ξέρει η περιφέρεια από καλώδια και ηλεκτρισμό; Κάπως έτσι. Αραχτοί κι αδιάφοροι και τεμπελχανάδες άρα οι διαχειριστές του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Ξέχασε το εξής βασικό ο κ. Πατούλης: για να φτάσουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εκεί που είχαν πέσει τα δέντρα, κάποιος έπρεπε να ανοίξει τους δρόμους – πώς αλλιώς; Και υπεύθυνος για τη διάνοιξη των δρόμων είναι ο κύριος περιφερειάρχης, οι υπηρεσίες του. Πώς το ακούει αυτό ο ίδιος; Αλλά αυτό είναι που χαρακτηρίζει τα στελέχη της κυβέρνησης και τον ίδιο τον πρωθυπουργό· μακριά από αυτούς οι ευθύνες και ας τις επωμιστεί όποιος θέλει.

Γιώργος Σταματόπουλος

Και, τέλος πάντων, εάν είναι άχρηστοι και τεμπέληδες οι υπεύθυνοι για την κοπή των δέντρων, μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση, φτηνή και εύκολη και φαντάζομαι αποτελεσματική. Θα μπορούσαν δηλαδή να φωνάξουν τον κύριο Βορίδη, ο οποίος με τη γνώση που έχει, δεκαετίες τώρα, στη χρήση του τσεκουριού, θα του ήταν παιγνιδάκι να κατεβάσει με λίγες τσεκουριές τα δέντρα που είχαν γείρει πάνω στα καλώδια. Με δυο τσεκούρια παραμάσχαλα δεν θα είχε και πρόβλημα πρόσβασης στα επίμαχα σημεία – χίλια πεντακόσια δέντρα θα υπέκυπταν αυθωρεί και παραχρήμα στην τεχνική του. Πρέπει να αναδεικνύονται τα ταλέντα και οι γνώσεις του καθενός μέσα στην κυβέρνηση. Για αριστεία δεν μιλάνε όλοι; Να τους εκμεταλλεύονται λοιπόν τους άριστους, να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη.

Αστεία βέβαια είναι όλα αυτά, αλλά πρόκειται για αστεία κυβέρνηση, άτολμη και ανεπαρκή – και αυθαιρετούσα. Προκαλεί μεν γέλιο, δίνοντας τροφή σε αρκετούς να δημοσιεύουν ευφυολογήματα στο διαδίκτυο, προκάλεσε όμως οδύνη σε χιλιάδες σπίτια που έμειναν χωρίς ρεύμα και δύο εικοσιτετράωρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε πρόνοια για την κοπή των δέντρων, ούτε καν μία συζήτηση, παρότι η χιονόπτωση είχε εγκαίρως ανακοινωθεί. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται για τον απλό κόσμο – μπόρα σού λέει είναι, θα περάσει.

Στο μεταξύ παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους Χρυσοχοΐδης, Χαρδαλιάς, Βορίδης [και αρκετοί άλλοι]· ο πρώτος, με τη θρασύτητα και τον αυταρχισμό που μας έχει συνηθίσει, βγαίνει κιόλας στα κανάλια και υπερασπίζεται την απόφασή του να κόψει στη μέση την Ελλάδα, λέγοντας ότι θα το ξανάκανε – όσο κόβει στον καθένα, τι να κάνουμε. Δεν παρέλειψε δε να θυμίσει τι έγινε στο Μάτι! Τέτοια πολιτική προσωπικότητα. Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Φαίνεται επίσης να είναι το πρόθυμο παιδί στα δύσκολα των κυβερνητικών αποφάσεων· και ως εκ τούτου είναι απαραίτητος στην κυβέρνηση. Ο δεύτερος είπε με αυτοπεποίθηση: «Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών» – είναι ώρα γι’ άρμεγμα ίσως; Για τον τρίτο τα είπαμε· δεν εκμεταλλεύθηκε η κυβέρνηση την τεχνική του και το ταλέντο του στο τσεκούρι για την κοπή των δέντρων. Τι να πεις.

.efsyn.gr