ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΥΚΕΙΩΝ ή ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΥΚΕΙΩΝ ή ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ

  • |

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ):

Για να δούμε τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα των Λυκείων, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ

Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Σωτηρία:

Τα self tests είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα χρήσιμο εργαλείο για την κοινωνία, αλλά θα μπορούσε όμως να είναι και ένα μεγάλο φιάσκο!

ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ:

Αν τα self tests είναι 100% αξιόπιστα φαίνονται από τα εξής:

1) Οι ασυμπτωματικοί έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν ψευδώς αρνητικό τεστ σε σχέση με τους συμπτωματικούς και

2) Σε φάση μεγάλης διασποράς του ιού όπως αυτήν την εποχή, οι πιθανότητες το τεστ να είναι ψευδώς θετικό μειώνονται και αντίστοιχα αυξάνεται το ενδεχόμενο των ψευδώς αρνητικών τεστ!

3) Τα παραπάνω ισχύουν όταν τα τεστ τα κάνουν ειδικοί. Επομένως αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να βγουν λανθασμένα συμπεράσματα, όταν τα τεστ τα κάνουν μη ειδικοί!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ:

➡️ ανοίγουμε με τον ίδιο αριθμό μαθητών ανά τάξη όπως κλείσαμε,

➡️ τα κρούσματα σήμερα είναι τα διπλάσια από ότι κλείσαμε,

➡️ η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη.

Είναι λοιπόν προφανές ότι για όλα τα παραπάνω και ίσως και για άλλα περισσότερα θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία για τους εξής κυρίως δυο λόγους:

· Αν έμεναν τα σχολεία κλειστά μέχρι 10 Μαΐου θα ήταν πλέον πλήρης η αποτυχία τους με τα Λύκεια κλειστά για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών και

· Θέλουν να πειραματιστούν και να δουν πως θα πάει τώρα η πανδημία αυτές τις δυο εβδομάδες σε ένα μεγάλο ζωντανό εργαστήριο όπως είναι τα σχολεία.

ΥΓ1. Το πείραμα της Φιλαδέλφειας είναι μια από τις γνωστές αμερικάνικες μπαρούφες που πιστεύουν οι αφελείς Αμερικανοί και αφορά την εξαφάνιση ενός αντιτορπιλικού με το πλήρωμά του στις 18/10/1943, εφαρμόζοντας δήθεν αρχές του Αϊνστάιν!

ΥΓ2. Γελιέται η εξίσου αφελής ηγεσία του υπουργείου, αν πιστεύει ότι έχει την δύναμη να εξαφανίσει ως δια μαγείας τη Δημόσια Εκπαίδευση!

ΥΓ3. Να μην ξεχνάμε βέβαια, ότι οι άχρηστοι δεν έχουν εμβολιάσει ακόμη τους εκπαιδευτικούς, που δεν σταμάτησαν να εργάζονται στα ειδικά σχολεία!

Ηλίας Περάκης
εκπαιδευτικός

http://sioualtec.blogspot.com/