Ο τουρισμός, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση

Ο τουρισμός, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση

  • |

Eδώ και πολλά χρόνια αρκετοί φωτισμένοι, ή απλώς σοβαροί, άνθρωποι προειδοποιούσαν ότι έτσι όπως το πάνε οι ελληνικές κυβερνήσεις το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να γίνουμε οι Ελληνες γκαρσόνια της Ευρώπης. Οπως εύκολα διαπιστώνει κανείς αυτό έχει «επιτευχθεί», σε μέγιστο μάλιστα βαθμό. Τίποτα άλλο δεν νοιάζει την καραδεξιά [ποιος να περίμενε κάτι τέτοιο στον εικοστό πρώτο αιώνα] κυβέρνηση παρά πότε θα ανοίξει ο τουρισμός, η «βιομηχανία» μας, καλέ, ο πλούτος μας. Ολο το βάρος της χώρας έχει πέσει στην εστίαση και τον τουρισμό -δεν υπάρχει άλλη Ελλάδα, αλλά έτσι μας κατάντησαν και με δική μας ευθύνη [καταναλωτικά ηλίθια όντα και λοιπά].

Γιώργος Σταματόπουλος

Θα μπορούσε, ναι, η χώρα να γίνει ένα απέραντο αρχαιολογικό πάρκο και να υποστηρίξει τους ανθρώπους της περιφέρειας που πασχίζουν, κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια, για τα πολύτιμα και θαυμάσια αγροτικά της προϊόντα. Σε λίγες δεκαετίες γίναμε όλοι, άλλοι εκόντες άλλοι άκοντες, άλλοι παρασυρμένοι από την «εξέλιξη» και την τεχνολογία και την τηλεόραση, πρωτευουσιάνοι, τι να κάνουμε. Κι έτσι βολοδέρνουμε στη μικροαστική μας μιζέρια. Αυτά όμως [βιολογική γεωργία, σχολές υψηλής αρχαιογνωσίας π.χ.] απαιτούν αποφασιστικούς, τολμηρούς και εμπνευσμένους πολιτικούς και όχι υπηρέτες δέκα νταβατζήδων, που έλεγε κι εκείνος ο κάποτε πρωθυπουργός, ο νυν και μάλλον εσαεί άναυδος.

Αφού λοιπόν τούτη η κυβέρνηση αποδεικνύεται άχρηστη και υποτελής, ανίκανη να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα και ανάγκες, καιρός είναι να αναλάβει πρωτοβουλίες η αντιπολίτευση, μείζων, ελάσσων, ξέρω γω, σύμπασα τέλος πάντων. Μια συνετή αντιπολίτευση δεν παραμένει στείρα και καταγγελτική, λέει κι έναν καλό λόγο όταν βλέπει κάτι να γίνεται σωστά, όπως π.χ., η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων -κάποιος σοβαρός και εργατικός της κυβέρνησης το πέτυχε αυτό, δεν είναι προϊόν κυβερνητικής πολιτικής, αλλά έστω κι έτσι αξίζει ένας καλός λόγος. Μια τέτοια αντιπολίτευση, που κρίνει αυστηρά και φαίνεται ότι ξέρει να κρίνει, γίνεται αρεστή από τον λαό διότι βλέπει [ο λαός] ότι νοιάζεται για το καλό του [η αντιπολίτευση]. Ετσι θα ανεβούν κάπως και τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις, που τώρα είναι κολλημένα -αναρωτιούνται άραγε γιατί και εάν ναι, τι έχουν να απαντήσουν;

Νέοι, τριάντα, τριάντα πέντε χρονώ, που αρνούνταν έως τούδε να ψηφίσουν φέρονται αποφασισμένοι να προσέλθουν στις κάλπες, οψέποτε ανοίξουν, για να φύγουν αυτοί οι απαράδεκτοι [και οιονεί αστείοι, εδώ που τα λέμε], που κυβερνάνε, αλλά δεν ξέρουν και τι να ψηφίσουν. Πώς το ακούνε αυτό οι «ειδικοί» της αντιπολίτευσης; Κάτι εντούτοις πρέπει να συμβεί με αυτούς τους νέους παρότι φαίνεται κομμάτι δύσκολο να γίνουν αυτά αντιληπτά από τους «ενδιαφερόμενους» της Αριστεράς. Οι καιροί αλλάζουν -και οι ιδέες. Καιρός για δραστικές [δραματικές] αλλαγές εάν η νυν αντιπολίτευση θέλει να ξαναγίνει κυβέρνηση -λιγότερος «ιδεολογισμός» και περισσότερη σύνεση, δίπλα στην πραγματικότητα, μακριά από ιδεοληψίες και «επαναστατισμούς», γιατί αυτά κουράζουν.

Σκοπός φαίνεται ένας: να απομακρυνθεί το δυνατό γρηγορότερα τούτη η κυβέρνηση, ακόμη και προτροπάδην, τι να πει κανείς.

.efsyn.gr