Η σιωπή του κυρίου Χρυσοχοΐδη

Η σιωπή του κυρίου Χρυσοχοΐδη

  • |

Δεν ξέρω αν φταίει που δεν πολυβλέπω τηλεόραση, μου φαίνεται πάντως ότι έχω καιρό να δω στα τηλεοπτικά παράθυρα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αποφασισμένο αυτόν πολιτικό άντρα να επαναφέρει την ασφάλεια και την τάξη στους Ελληνες πολίτες μετά από μια μακρά περίοδο διάχυτης και χύδην παραβατικότητας [συριζαϊκής, εννοείται]. Δύο τινά: είτε τρέχει χαρούμενος και ικανοποιημένος σε λειμώνες οίησης είτε έχει καταπιεί τη γλώσσα του διότι η εγκληματικότητα, στην πρωτεύουσα τουλάχιστον, είναι εκτός ελέγχου· αλωνίζουν ληστές, κλέφτες, δολοφόνοι -ο «υπόκοσμος» εν εξάρσει.

Γιώργος Σταματόπουλος

Παρ’ όλα αυτά, μερικοί αστέρες της αστυνομίας δεν λείπουν από τις εκπομπές -έχουν και ύφος, κρατούν πόζα [είναι πλέον αναγνωρίσιμοι στο πανελλήνιο, πώς να το κάνουμε]. Και τι λένε; Αρες μάρες κουκουνάρες. Αντί να ντρέπονται για τα ειδεχθή εγκλήματα που πολλαπλασιάζονται και οι ίδιοι απλώς χάσκουν, αντί να σιωπούν που έφυγε μέσα από τα χέρια τους ο χρυσαυγίτης Παππάς [και ακόμη τον ψάχνουν] έχουν το θράσος να βγαίνουν στην «αγορά» και να μιλάνε επί παντός του επιστητού, χωρίς, βεβαίως, κάποιαν ερυθρή χροιά στις παρειές τους. Και το αποκορύφωμα: οι δημοσιογράφοι που τους καλούν τους ακούνε με τεντωμένα αυτιά και μάτια να υμνούν το κοινότοπο και το τίποτα. Είναι πέντε-έξι από αυτούς που πιάνουν αχάραγα στασίδι και μάλιστα σε περίοπτες θέσεις. Κορόιδα είναι; Ποιος θα τους ήξερε αν δεν έπρατταν κατ’ αυτόν τον τρόπο; Ο περιπτεράς της γειτονιάς τους, το πολύ.

Για την εγκληματικότητα τσιμουδιά, όπως και ο πολιτικός τους προϊστάμενος. Αμ άλλο να υπόσχεσαι ανέξοδα και άλλο όταν καλείσαι να εκτελέσεις τις υποσχέσεις σου -φτηνοί πολιτικάντηδες [παρωχημένοι αλλά αποτελεσματικοί, παρακαλώ]. Ο,τι και να κάνουν, τους μισούς Ελληνες να προσλάβουν στην αστυνομία για να επιτηρούν τους άλλους μισούς, αποτέλεσμα δεν θα φέρουν. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Οσο η πολιτική της κυβέρνησης που ευνοεί το άνοιγμα του χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών παραμένει, όσο ακολουθείται η πολιτική της ανισότητας και του αποκλεισμού χιλιάδων νέων από την εργασία, όσο η ανεργία φουντώνει τόσο θα εξαπλώνεται και η εγκληματικότητα, τώρα μάλιστα που έχει απαξιωθεί εντελώς η ανθρώπινη ζωή. Μην ξεχνάμε και την προσπάθεια μερικών της κυβέρνησης να αφανιστούν οι αριστερές ιδέες από το πολιτικό σύστημα, που το κόβουν και το ράβουν στα μέτρα τους -άσε που το θεωρούν δικό τους, περιουσία τους. Θλιβερό; Ναι.

Τι να βγει και να πει ο κύριος Χρυσοχοΐδης; Οτι τα έκανε μαντάρα; Του φταίει τώρα το «ήπιο» ποινικό δίκαιο; Μα με αυτό το δίκαιο κομπορρημονούσε και περπερευόταν [και εφυσιούτο] προεκλογικά, αυτός και ο δικός του προϊστάμενος, ο πρωθυπουργός. Από τα πολύ παλιά χρόνια οι μεγαλόστομοι κάποια στιγμή έχαναν τη φωνή τους διότι τα λόγια τους ήσαν απλώς κενά, δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Ξέρουμε δα ότι οι πολιτικοί της ελεύθερης τάχα αγοράς και της καταστολής [ώστε να επιτευχθεί η ασφάλεια των πολιτών] αγνοούν το μέτρο και επίσης: την κοινωνία και την πραγματικότητα. Και πολλά άλλα της καθημερινότητας.

.efsyn.gr/