Ο αστυνόμος συνδικαλιστής Μπαλάσκας

Ο αστυνόμος συνδικαλιστής Μπαλάσκας

  • |

Πού είναι λοιπόν η ασφάλεια που θα ένιωθαν οι Ελληνες πολίτες άμα η Νέα Δημοκρατία ερχόταν στην κυβέρνηση; Αυτό δεν διαλαλούσαν οι υποψήφιοί της προεκλογικά; Δεν έλεγαν ότι θα πάψουν η αναρχία και η εγκληματικότητα; Δεν κόμπαζαν ότι θα επαναφέρουν τη γαλήνη, την ειρήνη και την ασφάλεια στις γειτονιές, πρώτα της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας; Δεν λύθηκαν τα χέρια στους ένστολους άμα τη αναλήψει της εξουσίας από το κόμμα αυτό; Και με το που τους λύθηκαν τα χέρια σε τι επιδόθηκαν; Οχι ασφαλώς στην εξάλειψη του κακού. Αρχισαν μόνο να εισβάλλουν σε σπίτια αθώων πολιτών καταστρατηγώντας κάθε έννοια συνταγματικής ελευθερίας, να κάνουν πολεμικές σχεδόν εφόδους σε ήσυχες γειτονιές, να βιαιοπραγούν κατά ανύποπτων διαβατών ή πεζοπόρων.

Γιώργος Σταματόπουλος

Την ίδια ώρα κάνουν γλέντια οι λογής εγκληματίες, μάλιστα ανενόχλητοι. Τζίφος η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας με τα λυμένα χέρια. Στα εύκολα είναι πρώτοι οι ένστολοι [καταστολή], στα δύσκολα εντούτοις [διαλεύκανση εγκληματικών, ειδεχθών πράξεων] πέρα βρέχει. Για άλλη μια φορά οι φρουροί μας αποδεικνύονται ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι. Γίνεται επίσης φανερό ότι δεν αρκούν οι μεγαλοστομίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ούτε η πεποίθηση του πρωθυπουργού ότι η κανονικότητα [κανονικότητα: ο διωγμός κάθε αριστερού πολίτη] έχει επιστρέψει στην ελληνική κοινωνία. Οσο κι αν τσιρίζει ο Αδωνις και μεγαλοφωνεί ο Βορίδης [δύο μόνο από τα πολλά βαρίδια τούτης της κυβέρνησης] το έγκλημα εξαπλώνεται, όλο και πιο άγριο, όλο και πιο απάνθρωπο.

Ακουγα στην τηλεόραση εκείνον τον αναγνωρίσιμο συνδικαλιστή της αστυνομίας [έναν Μπαλάσκα] να προσπαθεί να δικαιολογήσει την εισβολή μερικών Ρομά σε αστυνομικό τμήμα της Ρόδου και τον ξυλοδαρμό εναντίον των εκεί υπηρετούντων [πάντα με πόζα!]. Ας τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο σε ένα τμήμα της Ομόνοιας -γενικά της Αθήνας- και θα έβλεπαν πώς θα περνούσαν, τι τους περίμενε. Κάπως έτσι. Χωρίς καμία ντροπή και ενοχή φυσικά για το ρεζίλεμα της ελληνικής αστυνομίας, χωρίς κανέναν σεβασμό στην υπόληψη των συναδέλφων του, που υπηρετούν μακριά από την πρωτεύουσα, σε ακριτικές μάλιστα περιοχές. Μα είναι διαφορετικό το επίπεδο ασφάλειας στην περιφέρεια της χώρας; Τι μυαλά κουβαλάει ο εν λόγω συνδικαλιστής; Αλλά υπερβάλλουμε. Τόσες ώρες στα στασίδια των τηλεοπτικών καναλιών πού να βρει χρόνο ο άνθρωπος να ασχοληθεί με τα προβλήματα του κλάδου του; Αλλά γι’ αυτόν τον λόγο δεν τον έχουν εκλέξει οι συνάδελφοί του;

Να μας φώτιζε και σε κάτι, ε, θα λέγαμε πάει στα κομμάτια -αλλά δεν λέει το παραμικρό, για να μην εμποδίσει τάχα το έργο των συναδέλφων του· μπορεί όμως να μας πει, φουσκώνοντας σαν παγώνι, ότι το τμήμα εξιχνίασης δολοφονιών είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης, ίσως και το καλύτερο, δεν θυμάμαι καλά. Καλύπτει εντούτοις, και μαζί του δυο-τρεις ακόμη, τη φτώχεια των τηλεοπτικών καναλιών, διότι πώς αλλιώς θα γέμιζαν αυτά το κενό τους; Προπαγανδίζεται επίσης το θεάρεστο έργο της κυβέρνησης, αλλά τα λυμένα χέρια των αστυνομικών το μόνο που κατάφεραν είναι, ίσως, να παίζουν καλύτερα το κομπολογάκι τους [ή ό,τι άλλο γουστάρουν].

efsyn.gr/