Αποκαλύψεις

Αποκαλύψεις

  • |

Να λοιπόν που κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικού ελέγχου στις ΗΠΑ, ο κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας Αντονι Φάουτσι αποκάλυψε ότι η αμερικανική πλευρά είχε χρηματοδοτήσει έρευνες στο Ινστιτούτο της κινεζικής πόλης Γουχάν σχετικά με το κατά πόσο οι κορονοϊοί των νυχτερίδων μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο. Προσέξτε, η δήλωση δεν έγινε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ, ο οποίος αποκαλούσε τον Covid-19 «κινεζοϊό» υπονοώντας τα χειρότερα για την ασιατική χώρα. Εγινε τώρα, με την αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο του ανθρώπου που είχε φτάσει στο σημείο να προτείνει δημόσια τη… χλωρίνη ως μέσο θεραπείας του ιού.

Δημήτρης Τερζής

Η παραδοχή Φάουτσι είναι μια πτυχή όσων δεν γνωρίζαμε και κάποια εξ αυτών ίσως να μη μάθουμε ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν υιοθετώ κάποιο σενάριο συνωμοσίας από εκείνα που αρέσκονται να αναπαράγουν και να πιστεύουν οι αρνητές της πανδημίας. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός πως ίσως τελικά αυτή η μάστιγα που έπληξε την ανθρωπότητα να ήταν προϊόν ανθρώπινου λάθους. Δεν είναι λίγες οι φορές στην παγκόσμια ιστορία που η επιστήμη χρησιμοποιήθηκε παράλογα από τους ανθρώπους, είτε θελημένα είτε αθέλητα. Το σημαντικό σ’ αυτήν την περίπτωση, όπως σχεδόν σε όλα τα πράγματα στη ζωή, είναι να μαθαίνεις απ’ τα λάθη σου, να γίνεσαι καλύτερος και το κυριότερο να μην τα επαναλαμβάνεις.

Η ανθρωπότητα πλήρωσε και θα πληρώνει για χρόνια πολύ ακριβά τον Covid-19. Οι ζωές όλων άλλαξαν και όσο κι αν μιλάμε για την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα, ένα πράγμα φαντάζει σίγουρο: σε εκείνη την κανονικότητα πριν από την πανδημία δεν θα επιστρέψουμε ποτέ ξανά.

efsyn.gr/