Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Νίκη Κεραμέως!

Καληνύχτα και καλή τύχη κ. Νίκη Κεραμέως!

  • |

«Να πετύχουν όσα επιθυμούν», ευχήθηκε η υπουργός Παιδείας σε όσους συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν. Η Νίκη Κεραμέως πρόσθεσε, πως «τίποτα δεν μπορεί να τις και τους εμποδίσει από το να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται». «Μπροστά σας έχετε όλες τις προοπτικές, το μέλλον σας ανήκει. Καλή επιτυχία», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Χρήστος Κάτσικας

Λίγα 24ωρα πριν η Υπουργός Παιδείας εγκαινίασε αυτές τις μέρες την ψηφιακή πλατφόρμα «Πες την ιδέα σου!» για την κατάθεση απόψεων μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων-κηδεμόνων, αλλά και πολιτών που ενδιαφέρονται για την Παιδεία.

Έφτιαξε και σχετικό βίντεο που το «μπούκωσε» με επιδέξια λόγια, υποσχέσεις και χαμόγελα, κοντολογίς μια ειρηνική συναυλία καλών προθέσεων, το οποίο, βεβαίως, φρόντισαν να παρουσιάσουν παντού οι κρατικοί ευγενείς και οι παλατιανοί τεχνικοί της κοινής γνώμης με τη μορφή ενός εκπαιδευτικού μποντι λάιν.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια διασποράς νομοθετικών αλλαγών με δομή ρωσικής μπάμπουσκας, με το πολύμηνο κλείσιμο των σχολικών μονάδων και την επιβολή του εκπαιδευτικού ακρωτηριασμού μέσω της τηλεκπαίδευσης, με το «σβήσιμο» των καλλιτεχνικών μαθημάτων και των κοινωνικών επιστημών από το αναλυτικό πρόγραμμα, με την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με τα πτυχία των δημοσίων Πανεπιστημίων και την πλήρη ρευστοποίηση των τίτλων σπουδών, με τη μείωση των εισακτέων και των τμημάτων,  με την ένταση του αυταρχισμού στις αντιδράσεις των μαθητών, με τον εξοστρακισμό των υποψηφίων των εσπερινών λυκείων και με την μόνιμη εγκατάσταση της Αστυνομίας στα ΑΕΙ, μόνον ως «Βικτωριανή υποκρισία» μπορεί να εκληφθεί το μότο «Πες την ιδέα σου!»

Ναι! Περισσότερη υποκρισία πεθαίνεις! Η κυβέρνηση που καταδίκασε στο μορφωτικό θάνατο τη νεολαία  στο μεγαλύτερο lock down παγκοσμίως, επιβάλλοντας τον πνευματικό υπνωτισμό της τηλε-εκπαίδευσης, η κυβέρνηση που ψήφισε το πιο αντιδραστικό μέτρο της «ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ», η κυβέρνηση που  ιδιωτικοποίησε το Πανεπιστήμιο και ..στέλνει  τους μαθητές πελάτες  στους επιχειρηματίες των κολεγίων, εμφανίζεται την ημέρα της απεργίας ως «μητέρα-προστάτιδα»(!) των παιδιών που σφαγιάζει…

Φανερώθηκε η μάσκα που κρύβει το Υπουργείο Παιδείας, κάτω απ’ τη μάσκα που φοράει! Ας μην αυτοπαραμυθιάζεται η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές αδρανούν ή στέκουν αμήχανοι σαν να ‘χουν «παραδεχθεί την ήττα». Ουδέποτε φέρονται οι εργαζόμενοι και η νεολαία «σαν να ‘ναι έτοιμοι από καιρό να πουν το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι». Το λένε απότομα! Κι αν πουν «όχι», γίνεται της Βαστίλλης…

efsyn.gr/