“Γράμμα από την πρώτη γραμμή”, του Άγγελου Ζούγλου*

“Γράμμα από την πρώτη γραμμή”, του Άγγελου Ζούγλου*

  • |

Προς κάθε φίλο/φίλη μου που με διαβάζει αυτήν τη στιγμή

18 συναπτούς μήνες τώρα σε μια συνεχή μάχη με τον θάνατο δεν έχω μετανιώσει στιγμή για την επιλογή μου.

Ήταν άλλωστε ένας τρόπος να ξεπληρώσω το χρέος μου στην πατρίδα που με σπούδασε δωρεάν. Να αποδείξω στον εαυτό μου ότι την κρίσιμη στιγμή δεν λάκισα. Να δικαιώσω τους γονείς μου για όλη τους την σπουδή να με μορφώσουν και όλη τους την αγωνία να με δουν άξιο άνθρωπο. Να κάνω φίλους και συντρόφους περήφανους που περπατήσαμε και περπατάμε μαζί στους ίδιους δρόμους. Να αξιοποιήσω τις γνώσεις μου βάζοντας τες στην υπηρεσία του ελληνικού λαού. Τέλος να μείνω πιστός στην προσφορά στον συνάνθρωπο ανιδιοτελώς και χωρίς να τον κοιτάω να βάζει το χέρι στην τσέπη για να μείνει υγιής.

Πριν 18 μήνες όλα ξεκίνησαν με ένα χειροκρότημα που έμελλε να μην συνεχιστεί ίσως γιατί δεν ήταν η ώρα του ή και επειδή βλέπεις οι αυθόρμητες αντιδράσεις των λαών δεν αντιγράφονται.

Δεν θα πω τίποτα για το πως στάθηκα και συνεχίζω να στέκομαι όρθιος αυτούς τους 18 μήνες.

Θέλω να πω όμως ότι,18 μήνες μετά, βλέπω λαομίσητα σύμβολα να εμφανίζονται στην κεντρικότερη πλατεία της χώρας μας σε μια κινητοποίηση για το δικαίωμα των υγειονομικών όχι σε καλύτερες συνθήκες εργασίας, όχι σε καλύτερους εξοπλισμούς και φάρμακα, όχι σε μονιμοποίηση και σταθερή δουλειά, όχι σε ενίσχυση του ΕΣΥ και αποδυνάμωση των κρατικοδίαιτων μεγάλων Ιδιωτικών Ομίλων, αλλά για το “δικαίωμα” στον μη εμβολιασμό.

18 μήνες μετά, ακούω ότι ομάδα αντιεμβολιαστών τραμπούκισαν στο Θριάσιο συναδέλφους μου Πνευμονολόγους επειδή οι δεύτεροι δεν άφησαν έναν άνθρωπο να πεθάνει τιμώντας τον όρκο τους.

18 μήνες μετά, διαβάζω σχόλια κάτω από το άρθρο- κατάθεση ψυχής ενός εξαίρετου συναδέλφου και καταπληκτικού ανθρώπου, που κάνουν την ντροπή να ντρέπεται και τα δόντια μου να σφίγγονται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο λαός διχάζεται για κάτι. Το ξέρω και αυτό δεν με φοβίζει, είναι η ιστορία μας γεμάτη διχασμούς.

Με φοβίζει εάν εσύ φίλε/φίλη μπερδεύεις τον σκοταδισμό με αντισυστημικότητα, τον αντιεμβολιασμό με αντικυβερνητισμό, τον γράφοντα αυτού του post με πιόνι των πολυεθνικών ή με όργανο της κυβέρνησης.

Φίλε/φίλη επίλεξε την Ζωή, εμβολιάσου χθες.

Τα εμβόλια είναι ασφαλή και προστατεύουν αποτελεσματικά από σοβαρή νόσηση και θάνατο τόσο από τα άλλα όσο και από το στέλεχος Δέλτα.

Εάν θες να λέγεσαι χρήσιμος/η Πολίτης μην μπερδεύεις την στάση στον εμβολιασμό με την προσωπική επιλογή σε συμπεριφορές ζωής.

Εάν θες να λέγεσαι Αριστερός,/ή οργάνωσε τον λαό με τρόπο διαφωτιστικό, οργάνωσε τα αίτημα του με τρόπο αποτελεσματικό για την προστασία του λαού και την ανάσχεση της Πανδημίας, στήριξε τους Μαχόμενους Ιατρούς, τους Μαχόμενους Υγειονομικούς και τα αίτηματά τους.

Τέλος εάν θες να λέγεσαι Άνθρωπος, μην αφήσεις τον φασισμό να ξαναβγεί στους δρόμους.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ

ΑΓΩΝΙΣΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ”

* Πνευμονολόγος, Επικουρικός Επ.Β’, στο Σωτηρία

kommon.gr/