Ασέβεια

Ασέβεια

  • |

Η πράξη του πρωθυπουργού να ταξιδέψει για να γράψει την κόρη του σε διακεκριμένο αμερικανικό Πανεπιστήμιο τη στιγμή έκδοσης των αποτελεσμάτων των εισαγωγικών εξετάσεων, στις οποίες φρόντισε να αποτύχουν τόσοι/ες όσο ποτέ άλλοτε, δείχνει:

α) Περιφρόνηση προς τους αποτυχόντες και τις οικογένειές τους, οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό για σπουδές.

Ολύμπιος Δαφέρμος

β) Οτι διαχωρίζει τον εαυτό του από το σύνολο των «υπηκόων του». Κάτι σαν αυτοκρατορική συνείδηση. Το έχει ξανακάνει όταν τα αυστηρά μέτρα για την πανδημία, που ο ίδιος έθετε, δεν τα τηρούσε επιδεικτικά. Κατά την περίοδο των αυτοκρατόρων και των ελέω Θεού βασιλιάδων, οι νόμοι και οι κανονισμοί ποτέ δεν αφορούσαν τους ίδιους. Ηταν μόνο για το πόπολο.
γ) Ελλειψη ενσυναίσθησης. Οντας αναθρεμμένος σε πλούσιο περιβάλλον και με πατέρα πολιτικό (με το γνωστό ήθος) με αγαστές σχέσεις με βασιλιά, ακροδεξιούς και με την οικονομική ελίτ, αδυνατεί να κατανοήσει τις αγωνίες, τις ανάγκες και την ανασφάλεια του απλού ανθρώπου. Φαίνεται και να μην τον ενδιαφέρει. Ελλειψη ευφυΐας; Ιδεοληψία; Επαρση (τα ΜΜΕ τού δημιουργούν μια τεχνητή ατμόσφαιρα επιτυχίας); Ή πολιτικός εκφυλισμός;
Ας σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή τα παιδιά του ομοϊδεάτη του, πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, έδωσαν εξετάσεις σε ελληνικά Πανεπιστήμια. Οι Αρχές πρέπει πάντα να δίνουν το παράδειγμα και όχι το αντίθετο.

Δυστυχώς η κοινωνία μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα -μνημόνια, πανδημία, καταστροφές κ.ά.- δείχνει να βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν φαίνεται προς το παρόν να βρίσκει τον βηματισμό της. Αυτό εκμεταλλεύεται ανενδοίαστα η κυβέρνηση και παίρνει το ένα μετά το άλλο αντικοινωνικά μέτρα προς όφελος των εχόντων και των μιντιαρχών.

efsyn.gr/