Τα τεστ της Δεξιάς

Τα τεστ της Δεξιάς

  • |

Πάμε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας για να κάνουμε μοριακό τεστ ώστε να μπορούμε να επισκεπτόμαστε την κόρη μας, που νοσηλεύεται σε κρατικό νοσοκομείο και έχει οπωσδήποτε ανάγκη -προσωρινά- από συνοδό. Είμαι πρώτος στη σειρά. -Είστε δις εμβολιασμένος; -Είμαι. -Εχετε πιστοποιητικό εμβολιασμού; -Εχω. -Εχετε παραπεμπτικό από γιατρό; -Εχω. Κάνω το τεστ. Ερχεται η σειρά της μαμάς. Εχει παραπεμπτικό από το νοσοκομείο ότι πρέπει να παρευρίσκεται στον ασθενή, διαθέτει επίσης πιστοποιητικό νόσησης. -Α, δεν μπορείτε να κάνετε το τεστ. -Γιατί, παρακαλώ; -Διότι, σύμφωνα με το έσχατο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), σε κρατικές δομές μόνο όσοι έχουν διπλά εμβολιαστεί έχουν δικαίωμα να κάνουν μοριακό τεστ. Δεν προβλέπει το ΦΕΚ το ίδιο για όσους έχουν νοσήσει. -Γιατί αυτό; -Διότι έτσι λένε οι νέες οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Γιώργος Σταματόπουλος

Μάλιστα. Και τι κάνω τώρα; [ρωτάει με αγωνία η μαμά]. -Μπορείτε να πάτε σε ένα ιδιωτικό κέντρο και να κάνετε το τεστ. Δηλαδή το τεστ από ιδιώτες ισχύει ενώ από κρατικές δομές όχι; -Μάλιστα, κυρία μου. -Και ποια είναι η διαφορά; Ποιος ο λόγος αυτής της, αισχρής για μένα, σας το λέω, διαφορετικής αντιμετώπισης; Σε τι διαφέρει το τεστ του ιδιώτη από το τεστ του κράτους; Είναι πιο ισχυρό; Μήπως αυτό σημαίνει κραυγαλέα ιδιοτελή συμπεριφορά υπέρ των ιδιωτών εν γένει; Μπορείτε να μου απαντήσετε με σαφήνεια και ειλικρίνεια;

Ποια σαφήνεια ζητούσε η μαμά και ποια ειλικρίνεια;

Δεν απάντησε ο κύριος στην πύλη του κέντρου. -Δηλαδή, τολμώ να πω, εάν η μαμά δεν έχει το αντίτιμο του τεστ, δεν θα μπορέσει να είναι δίπλα στην κόρη της; Δεν μπορεί να γίνει μια εξαίρεση; Ως γνωστόν οι νόμοι ψηφίζονται από τους εξουσιαστές κυρίως για τους φίλους τους. -Το ΦΕΚ, κύριέ μου, uber alles… Σύγκρυο. Και ανατριχίλα.

Ωραία, λέει η μαμά, θέλω λοιπόν να εμβολιαστώ δεύτερη φορά [είχε εμβολιαστεί πριν από πολλούς μήνες μία φορά με το Αstra Ζeneka αλλά δεν πρόλαβε τη δεύτερη διότι νόσησε], αλλά δεν θέλω με το ίδιο εμβόλιο. Πείτε μου τι να κάνω. Α, της απαντούν. Εάν θέλεις να αλλάξεις «μάρκα», πρέπει ένας γιατρός [σ.σ.: αλλά ποιος από όλους: λοιμωξιολόγος, ιολόγος, φαρμακολόγος, σκατολόγος -ποιος τέλος πάντων;] να σου δώσει πιστοποιητικό νόσησης και εν συνεχεία να κάνει ο [όποιος] γιατρός αίτηση στην Επιτροπή Εμβολιασμού για αλλαγή «μάρκας». Πιάσε λύκο και καβάλα δηλαδή με αυτούς που μας κυβερνάνε και άλλο δεν πράττουν παρά πώς να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των φίλων τους [των ιδιωτών φίλων του τάχα μου ΦΕΚ -για να συνεννοηθούμε, επιτέλους. Δεν θα πάψει τούτη η κοροϊδία προς το πόπολο, όποιον φιλελευθερισμό και αν επικαλούνται οι δεξιοί εξουσιαστές [δεξιοί! -και ανάλγητοι].

ΥΓ.: Σαφώς πρέπει κάτι να κάνει η κοινωνία με τους νόμους που ψηφίζουν αφώτιστοι κάθε φορά «φωστήρες» της εξουσίας. Προσωπικά, μόνο από τους εργάτες της γης περιμένω κάτι καλό… κάτι εξεγερτικό, διάολε.

efsyn.gr/