«Κάνατε Υπουργό Υγείας τον Πλεύρη για να κλείσει το μάτι στους αντιεμβολιαστές επειδή έχουν το ίδιο πολιτικό μόρφωμα»

«Κάνατε Υπουργό Υγείας τον Πλεύρη για να κλείσει το μάτι στους αντιεμβολιαστές επειδή έχουν το ίδιο πολιτικό μόρφωμα»

  • |

Εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτήρισε την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, στον οποίο καταλόγισε «παταγώδη αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού και απόκρυψη της αλήθειας». Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά και στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, τονίζοντας το οξύμωρο της τοποθέτησης του Θάνου Πλεύρη ως Υπουργό Υγείας, ενώ εξέφρασε εύλογες απορίες για τα κριτήρια με τα οποία η κυβέρνηση μοίρασε χρήμα σε περιφερειακά μέσα, τα οποία προπαγανδίζουν διαρκώς κατά των εμβολίων και διαδίδουν fake news.

«Όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο παύετε να συζητάτε γι αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξήγησε: «Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου 300 ανθρώπους, δηλαδή ένα μικρό χωριό. Και εσείς συμπεριφέρεστε σα να μην υπάρχει πια ο κορονοϊός. Έχετε από μόνοι σας αποφασίσει τη λήξη της πανδημίας. Πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε συνολικά 400 περίπου απώλειες. Και κάθε τρείς και λίγο – και σωστά – ενημερώνατε τη Βουλή για τη πορεία και την εξέλιξη της πανδημίας. Σήμερα έχουμε πάνω από 15.000 απώλειες». Τα πράγματα είναι – και πάλι – πολύ δύσκολα, ανέφερε ο Α. Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρά την πανδημία άφησε υποστελεχωμένα τα νοσοκομεία και «απέτυχε και στον στόχο για δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό».

Ταυτόχρονα, άφησε αιχμές για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ρωτώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγήσει τον λόγο που τοποθέτησε τον Θάνο Πλεύρη στη θέση του Υπουργού Υγείας, λέγοντας ότι το κίνητρό του ήταν «Να κλείσει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, διότι προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, τον χώρο της ακροδεξιάς», ενώ σημείωσε πως «σε καμία περίπτωση ο Θάνος Πλεύρης δεν είναι ειδικός ώστε να αναλάβει αυτή τη θέση. Η χώρα μας είναι η μόνη χώρα που έχει ως Υπουργό Υγείας έναν δικηγόρο, και Υπουργό Δικαιοσύνης έναν γιατρό».

Παραθέτοντας τα συγκριτικά στοιχεία υποστήριξε: «Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία ανάμεσα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα) σε εμβολιαστική κάλυψη. Αλλά και πίσω ακόμα και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, έχοντας εμβολιάσει πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού. Στην ευρωπαϊκή κατάταξη βρίσκεται στην 20η θέση. Συνοψίζοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «από τη πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας». Επίσης, απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Σας καλώ να συνέλθετε για να πάρετε μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές», τόνισε.

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σαφείς αναφορές στη λίστα Πέτσα, την οποία ονόμασε «λίστα Μητσοτάκη», καθώς όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας ήταν απλά «αυτοφοράκιας» και στα κριτήρια με τα οποία η κυβέρνηση «μοίρασε χρήμα σε περιφερειακά κανάλια τα οποία διαρκώς προπαγάνδιζαν λέγοντας ότι ο κορονοϊός είναι μασωνική σκευωρία, σχέδιο του Bill Gates και του Σόρρος, προκειμένου να βγάλουν κέρδη δισεκατομμυρίων». Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για ποιο λόγο δόθηκαν 20.000 ευρώ, λόγου χάριν, στο Βεργίνα TV, περιφερειακό κανάλι ιδιοκτησίας του κουμπάρου του Άδωνι Γεωργιάδη, την ίδια ώρα που ο κεντρικός παρουσιαστής του καναλιού διαδίδει ψεύδη και fake news γύρω από τα εμβόλια και τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα, έκανε αναφορά και στα 16.000 ευρώ που δόθηκαν σε περιφερειακό κανάλι της Θράκης, το οποίο διέδιδε ότι ο κορονοϊός είναι μία σκευωρία που έχει ως στόχο το θάνατο χιλιάδων παιδιών για… την παραγωγή «αδρενοχρώματος», απαιτώντας από τον Πρωθυπουργό να περιγράψει τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του εν λόγω καναλιού.

thepressproject.gr