Για τον σεξισμό μεσήλικων «δημοσιογράφων»

Για τον σεξισμό μεσήλικων «δημοσιογράφων»

  • |

Δεν μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό πώς μερικοί δημοσιογράφοι καταφεύγουν σε σεξιστικές, συμπλεγματικές δε διατυπώσεις σε κείμενά τους. Προφανώς, αγνοούν τι ακριβώς σημαίνει ελευθερία της έκφρασης, παρότι χρόνια ολάκερα γράφουν σε εφημερίδες, διακονώντας, υποτίθεται, την έβδομη [ή όπως τη λένε] τέχνη -τον πολιτισμό της χώρας ντροπιάζει ο αθεόφοβος, όπως και το είδος άνθρωπος.

Γιώργος Σταματόπουλος

Εκτός, βέβαια, εάν νιώθει τόσο ά ν τ ρ α ς και αδιαφορεί για την ισότητα των φύλων και την κουλτούρα της χώρας του και μας γράφει όλους στα παλιά του τα παπούτσια. Σημειώνει για τις κοπέλες που διασύρθηκαν στο διαδίκτυο, όταν ο θλιβερός από την εκπομπή «Ράδιο αρβύλα» δημοσίευσε εν αγνοία τους ερωτικές τους σκηνές: «Με τη θέλησή τους έκατσαν και περίμεναν στα τέσσερα. Το απόλαυσαν». Ναι, ο ξεδιάντροπος. Φαντάζεται κανείς τι απωθημένα κουβαλάει ο άνθρωπος ή πόσες φορές τον έχουν απαρνηθεί στη ζωή του διάφορες κοπέλες -δεν εξηγείται διαφορετικά τόση απαξίωση προς τις γυναίκες, άσε που φαίνεται επίσης να αγνοεί [αλλά αυτό δεν επιτρέπεται] για τι ακριβώς κατηγορείται ο άλλοτε «παρουσιαστής» [παρουσιαστής!].

Ο εικοστός αιώνας φέρεται αδυσώπητα σε όσους επηρεάστηκαν από τη λάμψη της τηλεόρασης και τον κόσμο του θεάματος εν γένει, σε όσους τυφλώθηκαν από το ν έ ο ν της εικόνας· τους καθιστά μασκαράδες, κυνικούς, χυδαίους και εν τέλει απολίτιστους. Προσπαθούν τώρα στα απότρυγα, διάγοντας την έβδομη δεκαετία της ζωής τους, ηβάσκοντας και αυτογελοιοποιούμενοι, να ζήσουν όλη αυτή τη λάμψη του θεάματος, να δηλώσουν «παρών» στη «μαγεία» των αναγνωρίσιμων, στην εφήμερη δόξα, στο σκηνικό του δήθεν και της αλλοτρίωσης. Τι έπαθαν ξαφνικά τα τελευταία είκοσι χρόνια όλοι αυτοί οι μαϊντανοί των τηλεοπτικών καναλιών μόνο «ειδικοί» μπορούν να μας φωτίσουν.

Ο «δημοσιογράφος» αυτός δεν είναι χτεσινός, φαίνεται μάλιστα σαν να θέλει να αποδιώξει από το είναι του το πρότερο «κομμουνιστικό» παρελθόν του, όπως πολλοί άλλοι ασφαλώς σαν ελόγου του. Με τη θέλησή τους, ισχυρίζεται αυτός ο φωστήρας, πήγαν οι κοπέλες με αυτόν τον ανεκδιήγητο της εκπομπής «Ράδιο αρβύλα». Ναι, βρε ευφυέστατε, με τη θέλησή τους πήγαν, με τη θέλησή τους όμως δεν δημοσιεύτηκαν τα βίντεο με τις προσωπικές στιγμές τους στο διαδίκτυο. Χάνει τα λόγια του κανείς με όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους της δημόσιας εικόνας [της χώρας].

Και βέβαια ο «δημοσιογράφος» αυτός ονομάζεται [διότι πρέπει να αναφέρονται τα ονόματα] Δημήτρης Δανίκας και εργάζεται στο «Πρώτο Θέμα» -και η ΕΣΗΕΑ γνωρίζει πολύ καλά πού εργάζεται ο κάθε δημοσιογράφος ή «δημοσιογράφος», αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, που δεν φαίνεται να απασχολεί και πολλούς από αυτόν τον χώρο. Αυτοί, λοιπόν, οι «δημοσιογράφοι» φιλοξενούνται τακτικότατα σε πρωινές εκπομπές και μας αφήνουν άναυδους με τις πομφόλυγές τους και τα κρύα αστεία τους [σαχλαμαράκηδες οι περισσότεροι] χωρίς να συνειδητοποιούν το κακό που κάνουν στην ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό πολιτισμό. Δεν αποκλείεται, όμως, να δει κανείς αυτόν τον άνθρωπο να συμμετέχει σε τυχόν διαδήλωση για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

efsyn.gr