Αλβανοί!  Γυρίστε πίσω ή έστω τηλεφωνήστε!    //  του Γιώργου Βαρεμένου*

Αλβανοί!  Γυρίστε πίσω ή έστω τηλεφωνήστε!   //  του Γιώργου Βαρεμένου*

  • |

Μεγάλος ο κίνδυνος για την φετινή συγκομιδή της εληάς, λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών και της απροθυμίας των Αλβανών να έλθουν, όπως παραδοσιακά συνέβαινε, στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, οι Αλβανοί προτιμούν άλλες χώρες, ακόμη και την Βρετανία του Brexit, για καλύτερες συνθήκες. Σύμφωνα με τα ίδια μέσα ενημέρωσης της γείτονος, ακόμη και Αλβανοί που έμεναν στην Ελλάδα φεύγουν, διότι θεωρούν ασύμφορη την παραμονή τους, βρίσκοντας τη χώρα μας πολύ ακριβή.

Δεν πιστεύω να μην ανταποκρίνονται στα καλέσματα επειδή πήραν στα σοβαρά όσα έχουν λεχθεί εναντίον τους. Αν είναι έτσι, να τους τηλεφωνήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Μάκης Βορίδης ή όποιος άλλος και να τους εξηγήσει ότι τα λεχθέντα δεν αφορούσαν αυτούς αλλά τους Έλληνες ψηφοφόρους, ώστε να φοβηθούν και να ψηφίσουν καταλλήλως.

Ακόμη και ο Κυριάκος Βελόπουλος θα μπορούσε να το κάνει, υποσχόμενος και δώρο μία κηραλοιφή για την φαλάκρα. Ο ίδιος αναγκάσθηκε να μείνει καραφλός για να δουν οι πελάτες τι τους περιμένει αν δεν αγοράσουν τα προϊόντα που διαφημίζει.

Για να μην σας πω ότι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να απευθύνει κάλεσμα, παρουσιάζοντας 10 δημοσκοπήσεις  που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η φθηνότερη χώρα του κόσμου. Να σκεφθείς ότι οι Έλληνες, όπως αποδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις, όταν θέλουν να ξεσκάσουν πάνε μια βόλτα στο σούπερ-μάρκετ.

 

Υ.Γ. Στα σοβαρά• το πρόβλημα με το μάζεμα της εληάς είναι τεράστιο. Φέτος, που η παραγωγή είναι μεγάλη, από την μία οι εξευτελιστικές τιμές και από την άλλη η έλλειψη εργατικών χεριών πάνε να μετατρέψουν την ευλογία σε κατάρα.

 

 

 

 

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.