Αγώνας για πραγματικές αυξήσεις Όχι στην εκμετάλλευση, την φτώχια και την κοροϊδία!

Αγώνας για πραγματικές αυξήσεις Όχι στην εκμετάλλευση, την φτώχια και την κοροϊδία!

  • |

Εξευτελιστική και εξοργιστική για τους εργαζόμενους ήταν η αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον κατώτατο μισθό, ο οποίος παραμένει “παγωμένος” πάνω από μια δεκαετία. Τα 0,52  ευρώ μικτά αύξηση την ημέρα είναι η εξευτελιστική κοροϊδία που η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους εργαζόμενους.
Στηριγμένη πάνω στους νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τους οποίους ο κατώτατος μισθός δεν καθορίζεται από συλλογικές διαπραγματεύσεις, αλλά αποφασίζεται από τον υπουργό Εργασίας, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη μετά και τον νόμο Χατζηδάκη και τον νόμο για την ιδιωτικοποίηση και διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και συντάξεων.
Την ίδια στιγμή, με το μπαράζ των ανατιμήσεων στην ενέργεια και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, το εργατικό εισόδημα κυριολεκτικά εξανεμίζεται.
Η επίκληση, από την κυβέρνηση της ΝΔ, των προβλημάτων που γέννησε η πανδημία είναι βαθιά υποκριτική  Το «πρόγραμμα στήριξης» των 40 δισ. ευρώ είχε κατεύθυνση και προορισμό  την εργοδοσία, ενώ δεκάδες κλάδοι της καπιταλιστικής παραγωγής όχι μόνο δεν μείωσαν κέρδη και τζίρους, αλλά εκτινάχθηκαν την περίοδο της πανδημίας.
Το  εργατικό κίνημα  θα παλέψει για την κατάργηση όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου της ΝΔ, για την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, για να μην περάσει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ, για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς σε σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική κυβέρνησης – αστικών κομμάτων – κεφαλαίου «περί ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας.