Η Αλεξανδρούπολη και τα Χανιά λένε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – Να μην γίνουν οι πόλεις μας ορμητήρια πολέμου

Η Αλεξανδρούπολη και τα Χανιά λένε ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – Να μην γίνουν οι πόλεις μας ορμητήρια πολέμου

  • |

 

Η εγκληματική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θα μπορούσε να αποδοθεί πολύ εύστοχα με τη λαϊκή ρήση «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα». Η Ρωσία του Πούτιν και το ΝΑΤΟ των ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια επικράτησης στην περιοχή της ανατολικής Ευρώπης, με θύμα τον ουκρανικό λαό. Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί μουδιασμένα την εξέλιξη του πολέμου, επιβάλλοντας χλιαρά μέτρα, στη σκιά της στάσης του ΝΑΤΟ.

 

Σ’ αυτή την παράλογη πολεμική σκακιέρα, η Αλεξανδρούπολη και τα Χανιά αποτελούν τις εκλεκτές πόλεις του ενός εκ των δύο αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστών και με τις ευλογίες των ελληνικών κυβερνήσεων έχουν μετατραπεί σε πολεμικά ορμητήρια. Ήδη το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman» καταπλέει στο βόρειο Αιγαίο και τα αεροσκάφη του εκτελούν αναγνωριστικές πτήσεις στην ανατολική Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα, ενώ το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» κατευθύνεται νότια της Κρήτης και ετοιμάζεται για ασκήσεις πολεμικής προθέρμανσης, σε συνεργασία με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και αεροπορία. Λίγους μήνες πριν, το αμερικανικό μεταγωγικό πλοίο «Yuma» ξεφόρτωνε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επιθετικά ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, άρματα μάχης, πυροβόλα, θωρακισμένα οχήματα, βαρύ οπλισμό και στρατιώτες, με προορισμό τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, για να λάβουν μέρος στη «μεγάλη άσκηση».

 

Όσο κι αν διατείνεται το ΝΑΤΟ ότι παραμένει «αμέτοχο» σ’ αυτόν τον πόλεμο, είναι αυτό που έστρωσε το χαλί της εισβολής, παραβιάζοντας τη συνθήκη του Μινσκ. Όσο κι αν διατείνεται η Μητσοτάκης ΑΕ ότι η Ελλάδα παραμένει «αμέτοχη» σ’ αυτόν τον πόλεμο, είναι αυτή που παραχώρησε τη βάση της Αλεξανδρούπολης για να μεταφέρει τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, έξω από την πόρτα του Πούτιν και είναι αυτή που έστειλε πολεμικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, χωρίς κάτι τέτοιο να απορρέει καν από τις νατοϊκές και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Κάθε αποστολή πολεμικού εξοπλισμού απλώς ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου. Η πολεμική υπεροχή της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας είναι δεδομένη και κάθε άλλη λύση εκτός από τις διαπραγματεύσεις, διακινδυνεύει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Μόνη λύση για την επικράτηση της ειρήνης είναι η ουδετερότητα της Ουκρανίας.

 

Αλεξανδρούπολη και Χανιά ενώνουμε τις αντιπολεμικές φωνές μας ενάντια στον ιμπεριαλισμό της Ρωσίας, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και κάθε είδους ιμπεριαλισμό, από όπου κι αν προέρχεται.

 

Καμία συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο.

Καμία συμμετοχή των πόλεών μας στον πόλεμο.

Αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό.

Αλληλεγγύη στους Ρώσους στρατιώτες που εξαναγκάζονται να σκοτώσουν και να σκοτωθούν, στον βωμό των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της κυβέρνησής τους.

Αλεξανδρούπολη και Χανιά να γίνουμε βάσεις ειρήνης, ανάπτυξης και ευημερίας και όχι ορμητήρια πολέμου.

 

https://mera25.gr/announcement/i-alexandroupoli-kai-ta-chania-lene-ochi-ston-polemo-na-min-ginoun-oi-poleis-mas-ormitiria-polemou/

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος