ΕΕΚ: Πόλεμος στον Πόλεμο των ιμπεριαλιστών

ΕΕΚ: Πόλεμος στον Πόλεμο των ιμπεριαλιστών

  • |

Το ΕΕΚ υποστηρίζει τη μεγάληειρηνιστική συναυλία των καλλιτεχνών στα Προπύλαια, το βράδυ της Τρίτης 29 Μαρτίου, ενάντια στον πόλεμο. Καταγγέλλει την ενορχηστρωμένη εκστρατεία μίσους και λάσπης της κυβερνώσας της αγίας Οικογένειας Μητσοτάκη, του δεξιού τύπου, των εξωμοτών και σαλτιμπάγκων της εξουσίας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ματώνει τον Ουκρανικό λαό, ματώνει τον Ρωσικό λαό, μας ματώνει όλους. Είναι ένας πόλεμος που διεξάγεται με την υποκίνηση, υποδαύλιση και τις μεθοδεύσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ. Λέμε όχι στους πολεμοκάπηλους εθνικισμούς, τους ναζιστές, τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και τα τσιράκια τους, την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Ελλάδα.

Χωρίς να γινόμαστε απολογητές του αντιδραστικού παλινορθωτικού καθεστώτος, των ολιγαρχών και τουΒοναπάρτηΠούτιντης Ρωσίας δεν δεχόμαστε την δυτική προπαγάνδα. Δεν έχουμε αναμέτρηση της «δημοκρατικής» Δύσης με την «ανατολική βαρβαρότητα» της Ρωσίας. Ένας τέτοιος λόγος εκπορευόμενος από τα χείλη των βαρβάρων Αμερικανών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, και επαναλαμβανόμενος ως ηχώ από τον αχυράνθρωπο Μητσοτάκη, είναι λόγος που προλειαίνει το παγκόσμιο πολεμικό σφαγείο. Την πρώτη του επίπτωση την βλέπουμε στο σκοταδιστικό μποϋκοτάζ κι απαγόρευσης εκδηλώσεων ρωσικού πολιτισμού σε Ευρώπη και Αμερική, όπως ήταν και η ακύρωση της παράστασης της Λίμνης των Κύκνων του Τσαϊκόφσκι από την Μενδώνη, οι απολύσεις σημαντικών Ρώσωνκαλλιτεχνών από Όπερες και ορχήστρες της Ευρώπης, ο εκβιασμός τους για εξευτελιστικές δηλώσεις καταγγελίας της χώρας τους και νομιμοφροσύνης στην ιμπεριαλιστική Δύση. Δεν έχουμε σύγκρουση της “δυτικής δημοκρατίας” και της Ουκρανίας (επικουρούμενης από τα ναζιστικά τάγματα Αζόφ και το φασιστικό Πράβι Σέκτορ) με την “αυταρχική δικτατορία της «ιμπεριαλιστικής» Ρωσίας. Έχουμε μια παγκόσμια σύγκρουση οργανωμένη από τον ιμπεριαλιστικό καπιταλισμό.

Στον πόλεμο στην Ουκρανία έχουμε μια διεθνή πολεμική αναμέτρηση δι’ αντιπροσώπων. Ο πόλεμος κλιμακώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου, όμως μαίνεται από το 2014 με πάνω από 14.000 νεκρούς στο Ντονμπάς. Στόχος των ιμπεριαλιστών είναι να τεμαχίσουν, να επιβληθούν, να τεμαχίσουν και να αποικιοποιήσουν το χώρο της πρώην ΕΣΣΔ. Στον Ηγεμόνα Ιμπεριαλισμό σε κρίση και παρακμή δεν αρκούσε η πτώση του «υπαρκτού» (ανύπαρκτου) σοσιαλισμού. Με την προώθηση του ΝΑΤΟ στις πύλες της Ρωσίας και την εγκατάσταση πυρηνικών σε απόσταση αναπνοής πλήρη από την Μόσχα θέλει να κατακερματίσει τον πρώην σοβιετικό χώρο και την μετασοβιετική Ομοσπονδιακή Ρωσία για την αποικιοποίησή τους.

Είναι οι εσωτερικές αντιφάσεις του παγκόσμιου καπιταλισμού, η άλυτη κρίση του, που ωθούν τον ιμπεριαλισμό στον παγκόσμιο πυρηνικό όλεθρο. Οι πόλεμοι, στενά συνδεμένοι με την ταξική πάλη και την ταξική κοινωνία και δεν μπορούν να σταματήσουν με ευχολόγια ή με κατάρες. Ένα διεθνές, διεθνιστικό αντιπολεμικό αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα πρέπει να ενώσει τις εργατικές και λαϊκές μάζες σε δράσεις ενάντια στους ιμπεριαλιστές εμπρηστές του πολέμου, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, τους φασίστες και πολεμοκάπηλους των καπιταλιστικών κυβερνήσεων και κομμάτων. Μόνο η διεθνής σοσιαλιστική επανάσταση μπορεί να απαλλάξει την ανθρωπότητα από την πορεία προς ένα Τρίτο Παγκόσμιο Ανθρωποσφαγείο.

Στη νέα κρίσιμη καμπή της παγκόσμιας ιστορίας είναι αναγκαίο οι εργατικές πολιτικές οργανώσεις και κόμματα, συνδικάτα, συλλογικότητες κοινωνικής και αντιφασιστικής πάλης, ο κόσμος του πολιτισμού και της τέχνης, να συναντηθούν και να συζητήσουν δράσεις για την αντιμετώπιση του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των εθνικισμών και του φασισμού. Μια διεθνής αντιπολεμική συνάντηση τύπου Τσίμερβαλντ, όπως αυτή που οργάνωσαν οι διεθνιστέςτο 1915, πρέπει άμεσα να οργανωθεί.

Για την ήττα των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ! Ο κύριος εχθρός είναι στη δική μας χώρα, μέσα στις τράπεζες και τα υπουργεία! Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι καπιτα-ληστές! Έξω από το ΝΑΤΟ, κλείσιμο των πολεμικών βάσεων του ιμπεριαλισμού, διάλυση του ΝΑΤΟ.

Όχι στο νατοϊκό εξοπλισμό των φασιστών της Ουκρανίας, όχι στις κυρώσεις κατά του λαού της Ρωσίας, όχι σε κατοχή της Ουκρανίας από τα ρωσικά στρατεύματα! Όχι στην πολιτική των “ίσων” αποστάσεων – ο αμερικανονατοϊκός ιμπεριαλισμός είναι ο πρωταρχικός εμπρηστής του πολέμου. Όχι στην πολιτική ουράς απέναντι στον μεγαλορώσικο σωβινισμό και την αυταρχία του αντικομμουνιστή Πούτιν. Για την ήττα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στη Ρωσία και την Κίνα. Για την αναγέννηση της ΕΣΣΔ σε πραγματική εργατική-σοβιετική δημοκρατική σοσιαλιστική βάση. Ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, για την σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης από την Λισαβώνα στο Βλαδιβοστόκ! Για την διεθνιστική ενότητα των εργατών και των λαών στη Ρωσία και την Ουκρανία, σε Δύση και Ανατολή, για την παγκόσμια επανάσταση και τον σοσιαλισμό.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

neaprooptiki.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος