Το ΜέΡΑ25 λέει πώς μπορεί να μειωθεί άμεσα κατά 56% η ενέργεια, σε αντίθεση με τις αοριστολογίες του κ. Τσίπρα

Το ΜέΡΑ25 λέει πώς μπορεί να μειωθεί άμεσα κατά 56% η ενέργεια, σε αντίθεση με τις αοριστολογίες του κ. Τσίπρα

  • |

Ο κ. Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε επέμεινε στις γενικότητες που πρωτοεισήγαγε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, χωρίς να «ανοίξει τα χαρτιά του» για το πώς θα αναχαιτίσει τη λαίλαπα της Μητσοτάκης Α.Ε. στην ακρίβεια.

Η «αποκατάσταση των επιπτώσεων από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», το «πλαφόν στην χονδρική τιμή», η «επιστροφή του Δ στο ΔΕΗ» και η «παρέμβαση» στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας δεν είναι παρά κούφια ευχολόγια, όταν δεν τα συνοδεύεις με το «πώς, πότε και γιατί» θα γίνουν όλα αυτά.

Το ΜέΡΑ25, σε αντίθεση με τις αοριστολογίες στις οποίες αρκείται ο κ. Τσίπρας, προτείνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα για να μειωθεί άμεσα έως 56% η τιμή της ενέργειας.

Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, αυτού του αίσχους που ο κ. Τσίπρας έστησε και ο κ. Μητσοτάκης σήμερα εφαρμόζει πιστά. Επανεθνικοποίηση/κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ,του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, απλά και ξάστερα, όχι γενικόλογους «μηχανισμούς ελέγχου τιμών». Και αντί να ψάχνουμε να φορολογήσουμε υπερκέρδη που θα πάνε να κρυφτούν στα Cayman islands, πλαφόν ανά μονάδα παραγωγής όπως έχει προτείνει επανειλημμένα το ΜέΡΑ25, που δεν επιτρέπει τη δημιουργία υπερκερδών.

Κινήσεις συγκεκριμένες, μελετημένες και αυτονόητες, που έχουν μόνο μια προϋπόθεση για την εφαρμογή τους:

Η προτεραιότητά σου να είναι οι πολίτες και το καλό τους, όχι η εξυπηρέτηση ολιγαρχών ως αντίτιμο για την εξουσία.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος