ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

  • |

 

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, με το «πακέτο» των φρούδων υποσχέσεων για δήθεν παροχές, έγινε η αποκάλυψη του «πακέτου» που επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους.
Τα ΜΑΤ, τα οποία από την αρχή της απεργίας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Θεοδωρικάκος τα έθεσαν στην υπηρεσία των απεργοσπαστικών ενεργειών των επιχειρηματιών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, επιτέθηκαν απρόκλητα σήμερα το πρωί στους απεργούς, με χημικά τα οποία έριχναν αδιακρίτως, στέλνοντας τουλάχιστον πέντε απεργούς στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών. Η επίθεση έγινε, προκειμένου να περάσουν κάποιους απεργοσπάστες στο εργοστάσιο, για να αποδυναμώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Είναι φανερό, ότι η νέα εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ είναι αποφασισμένη να διαλύσει οποιαδήποτε συλλογική ενέργεια των εργαζομένων, να επιμείνει στις απολύσεις των 15 που έκανε, ενώ στην πορεία προσέλαβε άλλους με ατομικές συμβάσεις, να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις που μέχρι τώρα υπόγραφε το Σωματείο και να επιβάλλει τις ατομικές συμβάσεις με τους δικούς της όρους.
Είναι φανερό επίσης, ότι στην προσπάθειά της αυτή έχει την απόλυτη συνέργεια της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα μερίμνησε ώστε να διαγραφούν τα χρέη της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Η αντίσταση των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ δεν πρόκειται να σταματήσει. Εκτός από την αποφασιστικότητά τους να μη γίνουν θηράματα στις ορέξεις της εργοδοσίας, έχουν τη συμπαράσταση όλων των εργαζομένων της πόλης, οι οποίοι αύριο θα απεργήσουν με απόφαση του ΕΚΘ, των κοινωνικών κινημάτων, φορέων και συλλογικοτήτων, η οποία κάθε μέρα δυναμώνει.
Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή στους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.
Καταγγέλλει τις ενέργειες της Διοίκησης της επιχείρησης και της κυβέρνησης, που επιχειρούν με βία και καταστολή να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Καλεί την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τον αρμόδιο Υπουργό να αποσύρουν αμέσως τα ΜΑΤ από το εργοστάσιο της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ.
Καλεί τον Υπουργό Εργασίας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να επανέλθουν οι 15 απολυμένοι στην εργασία τους.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος