Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ μετά την διαγραφή του Ανδρ. Πάτση

Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ μετά την διαγραφή του Ανδρ. Πάτση

  • |

Συνεχίζονται οι αναταράξεις που προκάλεσε η διαγραφή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, μετά την αποκάλυψη ότι έστησε εταιρεία που εξαγόρασε «κόκκινα» δάνεια ύψους 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. ευρώ.

Την παραίτηση του υπέβαλε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, «για για λόγους προσωπικής ευθιξίας», μετά τις καταγγελίες περί αμοιβών τις οποίες έδωσαν τα ΕΛΤΑ προς τον Πάτση για «νομικές υπηρεσίες». Φαίνεται να πήρε 27 συμβάσεις για «δουλειές» που ανέρχονται σε 821.877 ευρώ.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας κάλεσε στο γραφείο του τον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των «κόκκινων» δανείων. Ακολούθησε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, όπου αναφέρεται ότι οι εξηγήσεις του «για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της ΝΔ, δεν κρίθηκαν επαρκείς». Κατόπιν τούτου, με απόφαση του πρωθυπουργού τέθηκε εκτός ΚΟ της ΝΔ.

Ο Πάτσης είναι ο δεύτερος βουλευτής που διαγράφεται από την ΚΟ της ΝΔ η οποία μένει με 156 βουλευτές, ενώ αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της διαγραφής του, γνωστοποίησε ότι παραμένει «ανεξάρτητος» βουλευτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γιός του Ανδρ. Πάτση, Πάρης αποτελούσε σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ, «Συντονιστή θεματικής ενότητας Μη Εξυπηρετούμενων Επιχειρηματικών Δανείων» (των «κόκκινων» δανείων δηλαδή), με τα οποία έκανε μπίζνες ο πατέρας του. Μετά τον σάλο η ΝΔ έσπευσε να εξαφανίσει από την ιστοσελίδα της κάθε αναφορά στον Πάρη Πάτση.

«Καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της», τονίζει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

902.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος