Συνάντηση Γραμματέα ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δ. Στρατούλη και του στελέχους της Γρ. Καλομοίρη, του με το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΜΤΠΥ.

Συνάντηση Γραμματέα ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δ. Στρατούλη και του στελέχους της Γρ. Καλομοίρη, του με το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΜΤΠΥ.

  • |

 

Η κυβέρνηση να ΑΠΟΣΥΡΕΙ άμεσα από το «μίνι» ασφαλιστικό νομοσχέδιο όλες τις απαράδεκτες διατάξεις, που αφορούν το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

Ο Γραμματέας της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Δημήτρης Στρατούλης και το στέλεχός της Γρηγόρης Καλομοίρης συναντήθηκαν στα γραφεία της με τον πρόεδρο Σταύρο Δίζο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΜΤΠΥ.
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ότι η κυβέρνηση με το λεγόμενο «μίνι» ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επιχειρεί με συγκριμένα άρθρα του, εφόσον ψηφιστούν, την υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, την αλλαγή του χαρακτήρα του και τη λεηλασία της περιουσίας του.
Ο Δημήτρης Στρατούλης μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:
«Η θεσμοθέτηση θέσης Διοικητή στο ΜΤΠΥ, στον οποίο ανατίθενται όλες οι διοικητικές, οικονομικές, πειθαρχικές εξουσίες, τον καθιστά ουσιαστικά ανεξέλεγκτο από το Δ.Σ. του και κατά συνέπεια από τους μετόχους – μερισματούχους του.
Με την προωθούμενη νέα 9μελή σύσταση του Δ.Σ. του ΜΤΠΥ αποδυναμώνεται η παρουσία σε αυτό των μετόχων – μερισματούχων του και επομένως η δυνατότατα συμμετοχής και ουσιαστικού ελέγχου στη διαχείριση της περιουσίας τους.
Η διαχείριση της μεγάλης κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΜΤΠΥ, δηλαδή η περιουσία των μετόχων – μερισματούχων του (εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, χήρες, χήροι, ορφανά και ανάπηρα τέκνα), παρότι μέχρι σήμερα γίνεται από τις οικονομικές υπηρεσίες του με ασφαλή και αποδοτικό τρόπο – και αυτό το γνωρίζω πολύ καλά ως πρώην Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης – τους αφαιρείται κατά παράβαση κάθε συνταγματικής, δεοντολογικής και νομικής τάξης».
Για όλους αυτούς τους λόγους η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΜΤΠΥ και καλεί την κυβέρνηση να ΑΠΟΣΥΡΕΙ άμεσα από το «μίνι» ασφαλιστικό νομοσχέδιο όλες τις απαράδεκτες διατάξεις, που αφορούν στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων».