Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη  και τα θερμά συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και τα θερμά συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων.

  • |

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη και τα θερμά συλλυπητήρια της στις οικογένειες των θυμάτων.
• Απαιτείται η άμεση διερεύνηση των αιτίων και η απόδοση ευθυνών.

Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει συνταραχθεί από το πολύνεκρο δυστύχημα, εξ αιτίας του οποίου δεκάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί βαρύτατα.
Η άμεση διερεύνηση των αιτιών και η απόδοση των ευθυνών είναι επιτακτική ανάγκη.
Από τη αρχή η κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ, χωρίς καν να έχει αρχίσει η έρευνα, προσπαθούν να αποδώσουν την ευθύνη σε ανθρώπινο λάθος, δηλαδή να ρίξουν το βάρος στους εργαζόμενους ,οι οποίοι πληρώνουν και αυτοί βαρύ φόρο αίματος, με δεδομένο ότι πολλοί από τα θύματα είναι εργαζόμενοι.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι σιδηρόδρομοι έχουν ιδιωτικοποιηθεί και ότι δεν γίνεται κατάλληλη συντήρηση των υποδομών{σύμφωνα και με προηγούμενες καταγγελίες των εργαζομένων},διότι δεν διατίθενται τα ανάλογα ποσά για την συντήρηση τους!!!
Αν υπήρχε κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός και συστήματα ασφαλείας, θα είχε αποφευχθεί το ατύχημα.
Οι ευθύνες είναι πρωτίστως πολιτικές.
Η Λαϊκή Ενότητα-Ανυπότακτη Αριστερά εκφράζει την βαθύτατη θλίψη της για το ατύχημα Απαιτεί:
– Την στήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους.
– Την πλήρη διερεύνηση των αιτιών και την απόδοση ευθυνών σε όσους πραγματικά είναι υπεύθυνοι.

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος