Προκλητική η πενθήμερη άδεια στον Κασιδιάρη

Προκλητική η πενθήμερη άδεια στον Κασιδιάρη

  • |

Οι φασίστες δεν ήταν ποτέ εχθροί για το κράτος της Νέας Δημοκρατίας και το δικαστικό σύστημα

Το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού αποφάσισε να δώσει άδεια πέντε ημερών στον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη. Αυτή η απόφαση προκαλεί την κοινωνία στο άκουσμα της και μόνο.

Το σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού είναι ανάμεσα στις φυλακές όπου οι κρατούμενοι πραγματοποιούν αποχή συσσιτίου διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρητική αντιμετώπιση που υφίστανται, αφού στερούνται συστηματικά τα δικαιώματα των αδειών και της αποφυλάκισης υπό όρους.

Την ώρα λοιπόν που άλλοι κρατούμενοι αποστερούνται το δικαίωμα της άδειας και δίνουν τον δίκαιο αγώνα τους για τις συνθήκες κράτησής τους, ο φασίστας καταδικασμένος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και ύποπτος για τις σχέσεις του με το κοινοβουλευτικό κόμμα «Σπαρτιάτες», κατορθώνει και παίρνει εύκολα πενθήμερη άδεια, ακριβώς στην επέτειο των 3 χρόνων από το Εφετείο της δίκης της Χρυσής Αυγής, παραμονές μάλιστα της πανευρωπαϊκής φασιστικής συγκέντρωσης, την 1η Νοέμβρη, στο Νέο Ηράκλειο.

Ξέραμε ότι για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το κράτος και το δικαστικό σύστημα, ο πραγματικός εχθρός δεν ήταν ποτέ οι φασίστες. Αυτή η προκλητική όμως απόφαση προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τους αντιφασιστικούς αγώνες της κοινωνίας. Και τούτο διότι παραβιάζει την αρχή της ίσης μεταχείρισης των κρατουμένων λειτουργώντας με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης δε θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως “άλλος ένας κρατούμενος”, αφού η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται εν εξελίξει στο δεύτερο βαθμό, οι κατηγορίες για υποκίνηση βίας είναι υπαρκτές και ο κατηγορούμενος δεν φέρεται να έχει αναθεωρήσει τις απόψεις του, προϋπόθεση εξάλλου που συστηματικά θέτει το αρμόδιο συμβούλιο για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενους διαφορετικής ιδεολογικής τοποθέτησης.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 σεβόμαστε, υπερασπιζόμαστε και θα μιλάμε για τα δικαιώματα των κρατουμένων και για τους νόμους που πρέπει να ισχύουν για όλους, και όχι για κάποιους προνομιακά.

mera25.gr

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος