Η ΝΔ μας κοροϊδεύει μες στα μούτρα μας

Η ΝΔ μας κοροϊδεύει μες στα μούτρα μας

  • |

Η απουσία πραγματικής αντιπολίτευσης δίνει χώρο στη ΝΔ να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό της

Το νομοθετικό οπλοστάσιο υπέρ των funds και κατά των δανειοληπτών έχει ψηφιστεί από όλα τα κόμματα του ολιγαρχικού τόξου: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που σχημάτισαν τη ΝΕΑΡ. Η σύσταση των funds, των servicers, η δυνατότητα πώλησης των δανείων σε αυτούς, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, το ιδιώνυμο στην αντίσταση στις κατασχέσεις, νομοθετήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα παραπάνω υπερψηφίστηκαν και από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ως εφαρμοστές και αυτοί των μνημονιακών δεσμεύσεων. Το 2019, η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη της λεηλασίας και πάνω στη νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έστησε το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ και τον νέο Πτωχευτικό Κώδικά.

Πρόκειται λοιπόν για την απόλυτη συνέργεια των δήθεν αντιπάλων στα λόγια αλλά πιστών υπηρετών της εγχώριας ολιγαρχίας στην πράξη.

Η ερώτηση λοιπόν των 11 βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό τους για το ζήτημα των κόκκινων δανείων, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Η απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο, δίνει την ευκαιρία στη ΝΔ να “αντιπολιτεύεται” τον εαυτό της.

Ως ΜέΡΑ25, στηλιτεύουμε τον εμπαιγμό συμπολίτευσης και δήθεν αντιπολίτευσης, προσπερνάμε την αμιγώς επικοινωνιακή διαχείριση και επανακαταθέτουμε την πρότασή μας, τη μόνη κοινωνικά βιώσιμη:

Δημόσια διαχείριση των κόκκινων δανείων, με ίδρυση δημόσιας εταιρείας για τη διαχείριση τους, κατάργηση των πλειστηριασμών, απαγόρευση της πώλησης των κόκκινων δανείων στα funds και μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας νοικοκυριών, μικρομεσαίων επαγγελματιών, αγροτών.

Οτιδήποτε άλλο, το μόνο που δημιουργεί είναι υπερκέρδη για τους ελάχιστους, δυστυχία και ξεσπίτωμα για την πλειονότητα της κοινωνίας.

https://mera25.gr/i-nd-mas-koroidevei-mes-sta-moutra-mas/

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.