Πιο κοντά στην ενοποίηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με ενταφιασμό των σχεδίων για εκλογές νέου επικεφαλής

Πιο κοντά στην ενοποίηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με ενταφιασμό των σχεδίων για εκλογές νέου επικεφαλής

  • |

Χωρίς καμία αναφορά σε εκλογή επικεφαλής από τη βάση ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του  Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου Δημοκρατικής Συμπαράταξης που συνεδρίασε την Τρίτη το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Στην απόφασή της διακηρύσσει την απόφαση να προχωρήσει χωρίς το Ποτάμι, ενώ τίθεται σε εκλογική ετοιμότητα.

Ταυτόχρονα θα επιχειρηθεί το επόμενο διάστημα η οργανωτική όσμωση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και των άλλων Κινήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να οργανωθεί ένα οδοιπορικό “και διάλογος  με την κοινωνία για την Εθνική γραμμή που  έχει ανάγκη η χώρα και τις προτάσεις μας για την Εθνική ανασυγκρότηση. Βάση του διαλόγου αποτελούν τα 50 βήματα για την έξοδο από την κρίση (Συνδιάσκεψη ΔΗ.ΣΥ.), το πόρισμα της επιτροπής θέσεων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και οι προτάσεις για την Ανάπτυξη που κατατέθηκαν στη ΔΕΘ.”

Σύμφωνα με την απόφαση σε κάθε πρώην Καποδιστριακό Δήμο και σε κλαδικό επίπεδο ανά Περιφέρεια δημιουργούνται Ομάδες Πρωτοβουλίας της ΔΗΣΥ με την συμμετοχή πολιτών του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, ενώ σε επίπεδο νομού θα λειτουργεί Συντονιστικό Όργανο ΔΗΣΥ αποτελούμενο από τον Γραμματέα και αναπληρωτή  Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του  ΠΑΣΟΚ, τον Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ και εκπρόσωπο των Κινήσεων και τα εκ του νομού προερχόμενα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ. Συστήνεται  ακόμα Συντονιστικό Οργανωτικό Γραφείο της ΔΗΣΥ με σταθερή λειτουργία για την οργανωτική υποστήριξη και τον συντονισμό όλων των δράσεων και την δημιουργία Μητρώου των Δικτύων Πρωτοβουλίας, που θα αποτελέσει και τη βάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.”

Στην απόφαση δε αναφέρεται γενικά και αόριστα η ανάπτυξη δικτύων και τονίζεται πως “η δημιουργία βάσης της συμπαράταξης θα οδηγήσει εντός του 2017, λαμβάνοντας υπόψη και τις πολιτικές εξελίξεις,  στο Συνέδριο μας”. Προφανώς στο συνέδριο θα ληφθεί και απόφαση για το αν θα υπάρξουν εκλογές για νέο επικεφαλής της ΔΗΣΥ. Πάντως στην απόφαση κλείνει και η τελευταία χαραμάδα προς το Ποτάμι, το οποίο αντιμετωπίζεται μάλλον εχθρικά: “Είμαστε σίγουροι ότι οι δημοκράτες προοδευτικοί πολίτες  που αγκαλιάζουν την προσπάθεια, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν, να χρησιμοποιήσει την Κεντροαριστερά,  για να ρυμουλκήσει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο ως καθοδηγούμενο πολιτικό συμπλήρωμα ή ως κυβερνητική τσόντα ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ” επισημαίνεται χαρακτηριστικά.