Αγωνιστικές παρελάσεις της ΛΑ.Ε και συλλογικοτήτων

Αγωνιστικές παρελάσεις της ΛΑ.Ε και συλλογικοτήτων

  • |

Επευφημίες και χειροκροτήματα από τους πολίτες

«ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ»

Διαγραφή των λαϊκών χρεών – Όχι στα μνημόνια, το ξεπούλημα, την λιτότητα

Αντιπροσωπείες στελεχών μαζί με πολυπληθείς ομάδες μελών και φίλων της Λαϊκής Ενότητας, με θαυμάσιες αγωνιστικές πρωτοβουλίες έστειλαν δυναμικό μήνυμα ανατροπής των μνημονίων και όσων πολιτικών δυνάμεων τις στηρίζουν, κατά τη διάρκεια των παρελάσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στην Δραπετσώνα, στην Πάτρα και σε πολλές πόλεις της χώρας, για την 76η επέτειο της 28η Οκτωβρίου και του μεγάλου αντιστασιακού «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.

drapetsona

Στις γιορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κερατσινίου παρέλασε αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε., Παναγιώτη Λαφαζάνη. Τα μέλη της ΛΑ.Ε με πανό -αμέσως μετά το τελευταίο Λύκειο του Κερατσινίου που παρήλαυνε- περπάτησαν σε όλο το μεγάλο μήκος της παρέλασης, την οποία παρακολουθούσαν πολλές χιλιάδες πολίτες και νέοι της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου. Το πανό έγραφε με μεγάλα γράμματα : «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Διαγραφή των Λαϊκών Χρεών».

athina_2 athina_1

Αγωνιστική παρουσία με πανό είχαν και στην παρέλαση της Αθήνας στελέχη και μέλη της ΛΑ.Ε. Τα μέλη της ΛΑ.Ε παρέλασαν στην Πανεπιστημίου, συναντώντας πάρα πολύ θετική ανταπόκριση από τους πολίτες της πρωτεύουσας.

Πορεία από τον Λευκό Πύργο προς το «Μακεδονία Παλλάς» πραγματοποίησαν διαδηλωτές, αγωνιστές κυρίως του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφε «κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Λίγο πριν το «Μακεδονία Παλλάς» οι διαδηλωτές μπήκαν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου γινόταν η παρέλαση, αλλά τους απομάκρυνε βιαίως αστυνομική δύναμη.

Με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν πριν την έναρξη της Μαθητικής και Στρατιωτικής παρέλασης, μέλη της Λαϊκής Ενότητας στην Πάτρα. Συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι αντιδράσεις του λαού καθημερινά αλλά και σήμερα, κατά την 76η επέτειο της 28η Οκτωβρίου και του μεγάλου αντιστασιακού «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού, αποδεικνύουν ότι σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να φτιάξουμε το μεγάλο κίνημα. Το κοινωνικό, πολιτικό και εκλογικό μέτωπο όλων των αριστερών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων της νέας ελπίδας που θα σαρώσει τα μνημόνια και τους θλιβερούς διαχειριστές τους και θα ανοίξει νέους δρόμους για τον τόπο, με διαγραφή του χρέους και εθνικό νόμισμα.