Παν. Λαφαζάνης: «Η Ελλάδα σε τροχιά ασύντακτης πτώχευσης»

Παν. Λαφαζάνης: «Η Ελλάδα σε τροχιά ασύντακτης πτώχευσης»

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Ο Παν. Λαφαζάνης παρευρέθηκε και μίλησε στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΛΑ.Ε της Θεσσαλονίκης και στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η τραγωδία για την Ελλάδα είναι ότι κυριαρχείται από μια εθελόδουλη παρακμιακή μνημονιακή και βαθιά ευρώπληκτη πολιτική τάξη, η οποία, εκτός τόπου και χρόνου, είναι χωρισμένη σε «κομματικές συμμορίες». «Κομματικές συμμορίες» που ανταγωνίζονται, όχι στη βάση προγραμμάτων και ιδεών αλλά μόνο για τις καρέκλες, τις εξυπηρετήσεις μεγάλων οικονομικών λόμπι, τις πελατειακές σχέσεις και τα λάφυρα της εξουσίας.

Η Ελλάδα, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει, είναι το πιθανότερο, αν όχι βέβαιο, ότι λόγω της παταγώδους αποτυχίας των μνημονιακών προγραμμάτων και τώρα του τρίτου μνημονίου, δεν θα μπορέσει μέχρι το τέλος της χρονιάς να βγει στις αγορές, με συνέπεια να τεθεί σε τροχιά ασύντακτης πτώχευσης και εξόδου από την ευρωζώνη, αφού τέταρτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από τους «θεσμούς» είναι αδύνατο να υπάρξει.

Αυτήν την αμετάκλητη πορεία προς την ασύντακτη πτώχευση της χώρας στην ουσία προδιαγράφουν οι δύο Εκθέσεις του ΔΝΤ, ευρείες περιλήψεις των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν από τη μια την Έκθεση μη βιωσιμότητας και εκτόξευσης του χρέους και από την άλλη τα σκληρά μέτρα που εισηγείται το ΔΝΤ για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Είτε ο Τσίπρας βρει φόρμουλα και τακτικούς ελιγμούς για να ψηφίσει τη νέα συνθηκολόγηση της δεύτερης αξιολόγησης είτε, πολύ περισσότερο, αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές, που θα επισπεύσουν και την πτώχευσή της, η Ελλάδα θα γνωρίσει συγκλονιστικές εξελίξεις, που θα στείλουν στο σκαμνί των πολιτικών και όχι μόνο, ευθυνών τη μνημονιακή πολιτική τάξη της χώρας και όσα άνομα συμφέροντα την στήριξαν και τη βοήθησαν.

Δεν υπήρξε στην ιστορία της χώρας μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα σε βάρος του τόπου, απ’ αυτήν που διέπραξαν όσοι έφεραν, ψήφισαν και διαχειρίστηκαν μνημόνια.

Μέσα σε μια ευρωζώνη και μια ΕΕ που αποσυντίθενται και σπαράσσονται από αντιθέσεις και αντιφάσεις, η μόνη λύση στην ελληνική τραγωδία είναι ένα μεγάλο μέτωπο όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών πατριωτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων που θα βγάλει συντεταγμένα τη χώρα από την ευρωζώνη σε σύγκρουση με την ΕΕ και στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος που θα έχει επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας και στόχο τον παραγωγικό μετασχηματισμό της».