Η σύγχυση Ν. Ξυδάκη, η δραχμή και οι Ηρακλείς του ευρώ

Η σύγχυση Ν. Ξυδάκη, η δραχμή και οι Ηρακλείς του ευρώ

Παν. Λαφαζάνης: Δεν θέλουμε από το γερμανικό ευρώ να περάσουμε στη γερμανική δραχμή.

Ο Ν. Ξυδάκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σήμερα σε αντιφατικές δηλώσεις όπου από τη μια ζητούσε να ανοίξει η συζήτηση στη Βουλή για τη δραχμή, λέγοντας πως δεν πρέπει να τη δαιμονοποιούμε, από την άλλη έκρινε αυτή τη συζήτηση ως αναγκαστική, αποδίδοντας την ευθύνη για το άνοιγμά της στον Σόιμπλε (!), ενώ διευκρίνιζε μετά από λίγο ότι ποτέ δεν υποστήριξε την επιστροφή στη δραχμή, συνοδεύοντας αυτή τη διευκρίνιση με πλήθος ακαταλαβίστικων, αινιγματικών και δυσνόητων προτάσεων.

Αυτές οι αντιφατικές και γεμάτες σύγχυση δηλώσεις του Ν. Ξυδάκη, οι οποίες δείχνουν το δικό του πολιτικό αδιέξοδο αλλά και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και ίσως ευτελείς τακτικές, υπήρξαν πάντως αρκετές για να προκαλέσουν λυσσώδες αντιδράσεις από τους Ηρακλείς του ευρώ, οι οποίοι θεώρησαν ότι αμφισβητείται η ευρωζωνική τάξη στη χώρα.

Ο Παν. Λαφαζάνης με δηλώσεις του στον «Αντέννα» τόνισε ότι οι αντιφατικές και δυσνόητες δηλώσεις του Ν. Ξυδάκη δείχνουν «σύγχυση» και πάντως πρόσθεσε ότι «το θέμα για την Ελλάδα δεν είναι να περάσουμε από το γερμανικό ευρώ στη γερμανική δραχμή και από τη λιτότητα και τα μνημόνια με ευρώ, στη λιτότητα με μνημόνια και δραχμή».

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι θέλουμε το εθνικό νόμισμα « για να απελευθερώσουμε την Ελλάδα, να ελευθερώσουμε τον ελληνικό λαό, να προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική και κυρίαρχη Ελλάδα και να εφαρμόσουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και δικαιοσύνης στη χώρα με πρωταγωνιστές τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία».

Κ.Μ

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη: Δεν θέλουμε από το γερμανικό ευρώ να περάσουμε στη γερμανική δραχμή

Ο Παν. Λαφαζάνης σχολιάζοντας στην τηλεόραση του «Αντέννα» τις δηλώσεις Ν. Ξυδάκη τόνισε τα εξής:

«Οι δηλώσεις του Ν. Ξυδάκη είναι ακαταλαβίστικες και το μόνο που δείχνουν είναι αδιέξοδο και σύγχυση.

Θα το πω ευθέως.

Εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε από το γερμανικό ευρώ για να περάσουμε στη γερμανική δραχμή.

Δεν θέλουμε να ξεφορτωθούμε τα μνημόνια και τη λιτότητα με το ευρώ για να περάσουμε σε νέα τρόικα, μνημόνια και λιτότητα με δραχμή.

Εμείς θέλουμε το εθνικό νόμισμα.

Αλλά θέλουμε το εθνικό νόμισμα για να απελευθερώσουμε την Ελλάδα, για να ελευθερωθούν οι Έλληνες πολίτες, για να αποκτήσει η χώρα μας δημοκρατία και την εθνική της κυριαρχία, για να εφαρμόσουμε ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Ελλάδας με τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Αυτή είναι η δική μας εναλλακτική πρόταση για το εθνικό νόμισμα».