Πρώτο πολιτικό στίγμα από Καμίνη

Πρώτο πολιτικό στίγμα από Καμίνη

Συντάκτης: 
Δημήτρης Κουκλουμπέρης
Μερικά 24ωρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Καμίνη και το «καλωσόρισμα» από τη Φώφη Γεννηματά, η πλευρά του δημάρχου Αθηναίων προέβη σε έναν πρώτο μίνι απολογισμό, εκτιμώντας ότι η απόφασή του «αλλάζει το σκηνικό» στις διαδικασίες της Κεντροαριστεράς, καθώς, όπως επισημαίνει, κόμματα, εφημερίδες και «σύντροφοι» αναγνώρισαν στο πρόσωπό του έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, έδωσαν έμφαση στην ανάγκη ενοποίησης του χώρου, επαναλαμβάνοντας την επισήμανση ότι πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για δισταγμούς περί της εμπλοκής στις διεργασίες ή για καθυστερήσεις.

«Η υποψηφιότητα του Γ. Καμίνη ήταν αρκετή για να ασχοληθούν όσοι εντός και εκτός των τειχών της Κεντροαριστεράς θεωρούσαν τη διαδικασία από βαρετή έως αδιάφορη διαδικασία», τόνιζαν συνεργάτες του, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για τον «πιο πολιτικό δήμαρχο κι ας μην ήταν πολιτικό πρόσωπο, όπως οι προκάτοχοί του».

Οι ίδιες πηγές, επιχειρώντας να δώσουν ένα στίγμα από τις παρεμβάσεις του, έφερναν ως παράδειγμα τη στάση που κράτησε έναντι της Χρυσής Αυγής, στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά και κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος, υπογραμμίζοντας ότι «κατάφερε μέσα στην πιο βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση να ανατρέψει τη μιζέρια και να δώσει πολιτικό περιεχόμενο στη δημαρχιακή του παρουσία».

Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη της εκλογής ηγεσίας, ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και διευθυντής του πολιτικού της γραφείου, Μανώλης Οθωνας, επιθυμώντας να διαβεβαιώσει για τις «αγαθές» προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, υπενθύμισε ότι ήταν η επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη που πήρε την πρωτοβουλία τον Ιανουάριο του 2016 για την ανασύνθεση του χώρου «με ενιαία πολιτική έκφραση». (Ρ/Σ Αθήνα 9,84)

Το ΠΑΣΟΚ… είναι εδώ
Την ίδια στιγμή, απευθυνόμενος στο ακροατήριο του κόμματός του, κατέστησε σαφές ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν έχει σκοπό ούτε να σβήσει το ΠΑΣΟΚ, «ούτε να υποτιμήσουμε την ιστορική διαδρομή του στον τόπο», αναφορά που δείχνει προς την κατεύθυνση -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- ενός πολυκομματικού-ομόσπονδου νέου φορέα.

Στάση αναμονής ως προς το ενδεχόμενο να μπουν και εκείνοι στον χορό των υποψηφιοτήτων τηρούν προς το παρόν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Πάντως, αμφότεροι χαιρέτισαν ως θετική την υποψηφιότητα Καμίνη.