Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος

Ο κύβος ερρίφθη. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι υποψήφιος στην διαδικασία εκλογής ηγεσίας από τη βάση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Στην πολύωρη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ωστόσο, ο πρόεδρος πήρε την εξουσιοδότηση να διερευνήσει μέχρι την Παρασκευή (σ.σ. οπότε και λήγει η προθεσμία για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων) το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος κάποιος άλλος υποψήφιος από την πλευρά του Κινήματος.

Στη συνεδρίαση, μπήκε το πολιτικό πλαίσιο του Κινήματος, επί του οποίου θα κληθούν να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι αρχηγοί, με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών να επιμένει στην ανάγκη δημιουργίας ενός φορέα που θα είναι σοσιαλιστικός, απέναντι στη Δεξιά και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την αλλαγή της χώρας. Μέλη του οργάνου μάλιστα, επέμεναν λίγο αργότερα ότι αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε εξέλιξη στα οργανωτικά, να αποτυπωθεί πρώτα το πολιτικό πλαίσιο του νέου φορέα.

Στη συνεδρίαση δόθηκε ακόμα ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη απόλυτου σεβασμού στις πολιτικές κινήσεις και τους φορείς που μετέχουν στο εγχείρημα, στέλνοντας σαφές μήνυμα υπέρ της μη διάλυσης των κομμάτων που συναποτελούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και των άλλων που συμπορεύονται. Στόχος, βεβαίως, εξηγούσαν, είναι κάποια στιγμή το όλο εγχείρημα να μετατραπεί σε κόμμα, πλην όμως αυτό θα πρέπει να κατακτηθεί μέσα από την πολιτική ενότητα του χώρου και όχι αντίθετα, να επιβληθεί από οργανωτικούς κανόνες.

matrix24.gr