Κουτσούμπας: Όχι, να μην κλείσουν τα μεταλλεία χρυσού

Κουτσούμπας: Όχι, να μην κλείσουν τα μεταλλεία χρυσού

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, υποστήριξε ότι ούτε η κυβέρνηση έχει δίκιο ούτε η  εταιρεία στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την eldorado gold.

«Όχι, να μην κλείσουν, (τα μεταλλεία) εμείς δεν θέλουμε κανένα εργοστάσιο να κλείσει. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, ούτε λύνει το ζήτημα αυτό το πρόβλημα που λένε δήθεν για το περιβάλλον, μπορούν να επιβάλλουν μέτρα και με την εταιρεία, οποιαδήποτε εταιρεία και σε αυτές τις συνθήκες και κάπως να βελτιώσει τις συνθήκες στο περιβάλλον», ανάφερε.

Ο κ. Κουτσούμπαςμιλώντας στο BHMAFΜ υποστήριξε τη θέση του ΚΚΕ που είναι να κρατικοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη αρχηγία της ΝΔ ο κ. Κουτσούμπας διατύπωσε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο το Ποτάμι, ακόμη και η Ενωση Κεντρώων θα έχουν προβλήματα και χαρακτήρισε «λαγό» του συστήματος τον κ. Βασίλη Λεβέντη.

«Έχουμε μιλήσει, (για το Λεβέντη), όσο του αναλογεί και όση υπόσταση μπορεί να δώσει κάποιος με τις θέσεις αλαλούμ που έχει αυτό το κόμμα και προσωπικά ο κ. Λεβέντης. Έχουμε μιλήσει, ότι είναι λαγός, από την αρχή, του συστήματος γενικά» είπε ο γ.γ του ΚΚΕ. Για να προσθέσει: «Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και καιρό έχει επιλέξει απ’ ότι φαίνεται να στηρίζονται στον Λεβέντη και να τον αξιοποιούν. Και θα τον αξιοποιήσουν, κατά τη γνώμη μου».

Ο γ.γ του ΚΚΕ, κάλεσε το λαό να αντισταθεί στο ασφαλιστικό και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρρχονται. Υποστήριξε δε ότι «υπάρχουν τμήματα, της άρχουσας τάξης, οι οποίοι προσβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ για μια αναδιανομή της πίτας».

«Από τον περασμένο Ιανουάριο και περισσότερο μετά το καλοκαίρι και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου και την οριστική μετάλλαξη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα τέτοιο κόμμα, μέχρι και την ψήφιση του μνημονίου και τις υποσχέσεις που έδωσε και προς τον ΣΕΒ και προς άλλους τέτοιους κύκλους της αστικής τάξης και σε τμήματα ισχυρά της αστικής τάξης, στη χώρα και διεθνώς, νομίζω ότι τον έχουν επιλέξει να τον στηρίξουν πολύπλευρα και στο νομοθετικό έργο που κάνει αλλά και με άλλους τρόπους», κατέληξε.

hitandrun.gr