Σγουρίδης: Αν ξαναζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης οι ΑΝΕΛ δεν θα τη δώσουν

Σγουρίδης: Αν ξαναζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης οι ΑΝΕΛ δεν θα τη δώσουν

  • |

Καταψηφίζοντας στην ελληνική Βουλή τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ μπαίνει θέμα δεδηλωμένης, είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης.

Πρόσθεσε πως η θέση των ΑΝΕΛ παραμένει σταθερή και θα καταψηφίσουν τη συμφωνία. Είπε ακόμα πως αν ξαναζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, οι ΑΝΕΛ δε θα τη δώσουν.

Ο κ Σγουρίδης επιβεβαίωσε ουσιαστικά όσα είπε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, ότι δηλαδή η κυβέρνηση έδωσε το όνομα γιατί υπήρχαν ανταλλάγματα στα θέματα της οικονομίας, το χρέος και τις συντάξεις, λέγοντας, ότι έγιναν κάποιες συζητήσεις στο περιθώριο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, «σε ένα πηγαδάκι», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε πάντως πως εξετάστηκαν όλα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και μπήκαν όλα στη ζυγαριά, εκτός από το θέμα της πρότασης μομφής στον κ Κοτζιά.

Όπως είπε ακόμα η παράταξη του ζήτησε δημοψήφισμα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να το προκαλέσει, για αυτό ζητούν αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών στην σχετική ψηφοφορία στην Ελληνική Βουλή, για να πάρει – όπως είπε – όλος ο πολιτικός κόσμος την ευθύνη.

topontiki.gr/