Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και αλλαγή του εκλογικού νόμου

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και αλλαγή του εκλογικού νόμου

  • |

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύεται πως θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου ενώ ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνησή τους θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχωρεί στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» αναφέρεται στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας: «στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία. Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί θέμα μηνών τις εθνικές κάλπες «είτε το θέλει ο κ. Τσίπρας είτε όχι» και προβλέπει ότι ο πρωθυπουργός αναζητά σωσίβιο στην ακραία πόλωση.

Υπογραμμίζει ότι «και αυτοδύναμη να είναι η ΝΔ την επομένη των εκλογών θα επιδιώξω την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», διευκρινίζει όμως ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει τεράστια ευθύνη για ότι συνέβει στην χώρα τα τελευταία χρόνια».

Διευκρινίζει ότι «δεν θα υπάρξει στην κυβέρνησή μου κανείς από το συγγενικό μου περιβάλλον» ενώ στο ερώτημα για το αν θα είναι υποψήφιος στον Δήμο Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης απαντά ότι «οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να αποφασίζουν μόνες τους για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους».

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά και για «την άλλη όψη της κρατικής απουσίας» την ανομία που «έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας».

Ζητά από τους πολίτες «να συμπορευθούμε σε μία προσπάθεια αναγέννησης που χρειάζεται η πατρίδα μας. Αυτή είναι για μένα η πρόκληση της επόμενης μέρας και δεν συνδέεται μόνο με τα Μνημόνια. Η Ελλάδα χρειάζεται μια συνολική επανεκκίνηση».

Τέλος, δηλώνει πως δεν τον προβληματίζει η προεδρική εκλογή του 2020 και η απλή αναλογική. «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα αλλάξει αμέσως τον εκλογικό νόμο, εισηγούμενη ένα δίκαιο σύστημα που θα διασφαλίζει και την αντιπροσωπευτικότητα αλλά και την ανάγκη κυβερνησιμότητας της χώρας», αναφέρει στην εφημερίδα ο Κυρ. Μητσοτάκης.

efsyn.gr