«Ο Κοτζιάς οφείλει την υπουργική καρέκλα του στους ΑΝ.ΕΛΛ.»

«Ο Κοτζιάς οφείλει την υπουργική καρέκλα του στους ΑΝ.ΕΛΛ.»

Με νέες σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου, Θεόδ. Τοσουνίδη, συντηρούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την κόντρα με τον υπ. Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, σχετικά με το Μακεδονικό.

Ειδικότερα, ο κ. Τοσουνίδης επέμεινε (ΑΝΤ1) ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία και έβαλλε κατά του υπ. Εξωτερικών λέγοντας ότι δεν δοκιμάστηκε στον στίβο της πολιτικής καθώς δεν είναι εκλεγμένος από τον λαό αλλά οφείλει και στους ΑΝ.ΕΛΛ. την υπουργική καρέκλα του.

«Θα συνεχίσουμε να παράγουμε έργο με αυτή την κυβέρνηση μέχρι να χτυπήσει την πόρτα της Βουλής η Συμφωνία των Πρεσπών», είπε επίσης ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματός του να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Θυμίζουμε ότι χθες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντέδρασαν μετά τη δήλωση του Έλληνα υπ. Εξωτερικών, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, ότι «για να περάσει μια τέτοια ιστορική συμφωνία δεν χρειάζεται πλειοψηφία κομμάτων, χρειάζεται πλειοψηφία βουλευτών. Γιατί οι αποφάσεις στην Βουλή λαμβάνονται με την πλειοψηφία των βουλευτών. Και αυτή υπάρχει δημόσια και δεσμευμένη από πλειοψηφία βουλευτών».

«Ακόμη μία φορά με τις δηλώσεις του ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία. Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής, κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από τον λαό. Κρίμα», ήταν η απάντηση του Θ. Τοσουνίδη την ώρα που συνεργάτες του κ. Κοτζιά σχολίαζαν πως «την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι τους λένε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας».

efsyn.gr