ΚΙΝΑΛ: Σε καθεστώς ανασφάλειας 10.000 οικογένειες ιερέων από την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

ΚΙΝΑΛ: Σε καθεστώς ανασφάλειας 10.000 οικογένειες ιερέων από την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

  • |

«Ο κ. Τσίπρας όχι απλώς εγκατέλειψε την πάγια θέση του περί διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, κάνοντας ακόμα μια μεγαλοπρεπή kolotoumba (διεθνής όρος πλέον), αλλά αρνήθηκε ακόμα και την αρχή των διακριτών ρόλων.» Τονίζει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση του σχετικά με την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Αντωνόπουλος Γιώργος

«Τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων θα τα διαχειρίζονται οι μητροπολίτες. Πρόκειται για μια ακόμα «κοροϊδία made in Tsipras» η οποία κρύβει μάλιστα σοβαρούς κινδύνους από την κρατικοδίαιτη οικονομική χειραφέτηση της Εκκλησίας. Και όλα αυτά για να προστεθεί μια φράση περί θρησκευτικής ουδετερότητας στο 3ο άρθρο του Συντάγματος. Μιας προσθήκης που ήδη αποδυναμώθηκε από τον ίδιο τον κ.Τσίπρα.» σημειώνει το ΚΙΝΑΛ.

Το Κίνημα Αλλαγής οπως υποστηρίζει, παραμένει σταθερά υπέρ της αρχής των διακριτών ρόλων. Το σημερινό ανακοινωθέν δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση και, επιπλέον, δημιουργεί σοβαρότατες και δικαιολογημένες ανασφάλειες σε 10.000 οικογένειες για το μέλλον τους, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Ο απλός παπάς που στάθηκε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό μας αυτή την εποχή της κρίσης, αξίζει σεβασμού.

«Πόσο ουδέτερη είναι τελικά η θρησκευτική ουδετερότητα κ.Τσίπρα;» καταλήγει στην ανακοίνωση του.

.dikaiologitika.gr