Ντ. Μπακογιάννη: Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία

Ντ. Μπακογιάννη: Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία

Σαφή θέση για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών έλαβε η πρώην υπουργός, δηλώνοντας: «Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία». Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε πως «δεν θα μιλήσω ποτέ για Μακεδόνα πρωθυπουργό και Μακεδόνα υπουργό»

Η βουλευτής της Ν.Δ. εκτίμησε (Νews24/7 στους 88,6) πως με τη Συμφωνία των Πρεσπών «μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ταυτοτικό θέμα του αλυτρωτισμού, θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρας και εκτός».

Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη διαφοροποιούνται από αυτές του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, που δηλώνει ότι δε θα αποκαλεί τη γειτονική χώρα Βόρεια Μακεδονία.

Το όνομα με το οποίο θα αποκαλεί το κόμμα του Μοσχάτου τη γειτονική μας χώρα τέθηκε στην εκπρόσωπο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Η Μ. Σπυράκη απέφυγε κομψά να απαντήσει ουσιαστικά.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι βλαπτική για τα συμφέροντα της χώρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καταβάλλει κάθε προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις της συμφωνίας” είπε και επανέλαβε πως «ο κ. Μητσοτάκης κρατά στα χέρια του το δικαίωμα βέτο και από εκεί και πέρα δεν χρειάζεται άλλη συζήτηση».

.efsyn.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.