Αναταραχή στη ΔΗΜΑΡ για τη συμπόρευση με ΣΥΡΙΖΑ

Αναταραχή στη ΔΗΜΑΡ για τη συμπόρευση με ΣΥΡΙΖΑ

  • |

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ στελεχών της ΔΗΜΑΡ, που διαφωνούν στη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις ευρωπαϊκές και όσο και στις εθνικές εκλογές, και της πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής της, η οποία έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση.

Μετά τις χθεσινές παραιτήσεις πέντε μελών του κόμματος -Νίκου Τσούκαλη, Θωμά Ψύρρα, Γεράσιμου Γεωργάτου, Χρήστου Γκαρμπούνη και Στέλιου Παναγούτσου, και τη διάψευση από τη ΔΗΜΑΡ, που έκανε λόγο για fake news, ακολούθησε νέα ανακοίνωση 28 μελών της ΚΕ.

Σε αυτή σημειώνεται ότι επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες και οι προειδοποιήσεις «για τη διολίσθηση της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «ακυρώνεται  το εγχείρημα που ξεκινήσαμε το 2015 για τη διαμόρφωση ενός Σοσιαλδημοκρατικού φορέα όπως αποφασίσαμε στην Πανελλαδική μας Συνδιάσκεψη».

«Δημιουργία τεχνητής πλειοψηφίας»
Στο κείμενό τους 28 αναφέρουν ότι «χθές συγκλήθηκε αιφνιδίως η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ στην οποία επικυρώθηκε η πορεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση αυτή έγινε με αντι-καταστατικούς όρους οι οποίοι και δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα της Ανανεωτικής Αριστεράς. Συγκεκριμένα μια περιορισμένη ηγετική ομάδα με προσωπικές στρατηγικές από τα 81 μέλη της Κ.Ε διέγραψε όσους όχι μόνο εξελέγησαν στην νέα Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ αλλά και όσους υπήρχαν “υποψίες” για συμπάθεια προς το ΚΙΝΑΛ, μειώνοντας τον αριθμό της Κ.Ε στους 51. Στόχος ήταν να υπάρχει απαρτία και δημιουργία τεχνητής πλειοψηφίας.

»Οι επιλογές του Θανάση Θεοχαρόπουλου βρίσκονται στον αντίποδα των διαθέσεων ευρύτερων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας που καθημερινά διαπιστώνουν τα αδιέξοδα της Κυβερνητικής πολιτικής, που δεν μπορούν να καλύψουν επικοινωνιακές φιέστες, όπως αυτή χθες στο Γαλάτσι. Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν ένα πολύ μικρό κόμμα. Είναι όμως θλιβερό γεγονός το  ότι όλες αυτές οι ενέργειες ξεπερνούν και τα  στοιχειώδη όρια σοβαρότητας. Δυστυχώς οι αξίες θυσιάζονται στο βωμό μιας σφραγίδας και προσωπικών επιδιώξεων» καταλήγει η ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι εξής:

1.Aναστασίου Φωτεινή
2.Βελεγράκης Μανώλης
3.Γιάνναρος Γιώργος
4.Δαρσινός Τάσος
5.Καρατέγος Κώστας
6.Καρακικές Μάκης
7.Κομματάς Κώστας
8.Κόσσυβα Κατερίνα
9.Λαμπάτος Γαβρίλης
10. Μαλέλης Σταμάτης
11Μαργαρίτης Θόδωρος
12.Μοχιανάκης Κωστής
13.Μπουλαμπασάκος Γιώργος
14.Μπουρνόβα Ευγενία
15.Μώρου Ισμήνη
16.Οικονομίδης Γιώργος
17.Παγκάλου Έφη.
18.Πανδης Κώστας
19.Παπαιωάννου Αντώνης
20.Παπουτσής Αλέξανδρος
21.Πολάτος Άρης
22.Πολύμερος Χρήστος
23.Σιακαντάρης Γιώργος
24.Τζιάς Παύλος
25.Τσιτήλου Σόνια
26.Φερέτος Δημήτρης
27.Χαριζάνης Θόδωρος
28. Χεϊρ Ρικάρντο
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»
«Είναι θλιβερό και πρωτοφανές στην πολιτική ζωή της χώρας οργανωμένα μέλη και στελέχη άλλου κόμματος (ΚΙΝΑΛ) να επιχειρούν απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες και τις πολιτικές επιλογές της ΔΗΜΑΡ. Τα ανυπόστατα επιχειρήματα τους μέσω διαρροών έχουν ήδη απαντηθεί. Επαναλαμβάνουμε: το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», σχολιάζει το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ.

efsyn.gr