Τσίπρας στην ΚΕΑ: «Αντιδεξιό» προσκλητήριο ενότητας για νίκη «σύντομα» των προοδευτικών δυνάμεων

Τσίπρας στην ΚΕΑ: «Αντιδεξιό» προσκλητήριο ενότητας για νίκη «σύντομα» των προοδευτικών δυνάμεων

  • |

Ανοίγοντας την ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόρισε «παλιούς και νέους συντρόφους και συναγωνιστές στον κοινό αγώνα για την πρόοδο και τη δημοκρατία», τα περίπου 700 μέλη δηλαδή που μετέχουν στο ευρύ όργανο της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απεύθυνε ευρύ κάλεσμα συσπείρωσης των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη και συντηρητική δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προειδοποίησε ότι η συσπείρωση αυτή για την συγκρότηση μιας νέας κοινωνική και πολιτικής πλειοψηφίας μπορεί να «οδηγήσει σύντομα σε μια νέα νίκη των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και σε μια νέα πορεία προοδευτικής διακυβέρνησης προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι αυτό το προσκλητήριο ενότητας και κοινής δράσης στις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου έχει στόχο τον αγώνα, απέναντι στην:

–παλινόρθωση του πελατειακού και αυταρχικού κράτους

–την ηγεμονία του ρατσιστικού λόγου, τις ακροδεξιές προκλήσεις, την πατριδοκαπηλία

–την εξυπηρέτηση των επιδιώξεων του ΣΕΒ και της οικονομικής ολιγαρχίας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη διεύρυνση των ανισοτήτων, που δεν θα ευνοήσουν ούτε την οικονομική ανάπτυξη ούτε τη μεσαία τάξη.

–την προκλητική χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης από διαπλεκόμενα συμφέροντα της παρασιτικής ολιγαρχίας δεν αποτελεί επιστροφή στη κανονικότητα αλλά πλήγμα στη Δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου.

Ο αντικοινωνικός χαρακτήρας της κυβέρνησης, τόνισε, δεν κρύβεται όσο και αν κάνουν προσπάθεια τα ΜΜΕ, αλλά παρουσιάζεται στην καθημερινή ζωή:

Στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος που αυξήθηκαν κατά 15%

Στις ασφαλιστικές εισφορές που αυξάνονται κατά 20% για πάνω από το 80% των αυτοαπασχολούμενων

Στην ακύρωση των 25.000 μόνιμων προσλήψεων που είχαμε εμείς προγραμματίσει για παιδεία και υγεία.

Στο γεγονός ότι ενώ τελειώνει ο Νοέμβρης χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται λόγο των κενών στα σχολεία.

Στην παλινόρθωση της οικονομικά αναποτελεσματικής και κοινωνικά άδικης εργασιακής πολιτικής,.

Στο καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας δηλαδή, της περιόδου 2010-2014.

Στο χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στην ακύρωση της διαιτησίας, με υιοθέτηση μοντέλου ατομικών συμβάσεων όπως είδαμε στην περίπτωση της ΔΕΗ,

Στην ακύρωση της αύξησης 15% του κατώτατου μισθού που είχαμε προγραμματίσει για το 2020-2021,

στην υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Στην οικονομία, όπου «αντί αντί να αξιοποιήσουν τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας που εμείς δημιουργήσαμε, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για στήριξη και ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, τρώνε τα έτοιμα μοιράζοντάς τα στοχευμένα στους πιο προνομιούχους, μια σειρά από δωράκια στους λίγους και στους ισχυρούς».

topontiki.gr