Και η κάλπη έβγαλε Μητσοτάκη

Και η κάλπη έβγαλε Μητσοτάκη

  • |

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κάνει την ανατροπή στην κεντροδεξιά παράταξη και αναδεικνύεται νέος πρόεδρος της ΝΔ. Στη νικητήρια δήλωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ενωτικός, ενώ τόνισε ότι η εντολή είναι ξεκάθαρη: «Ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση ώστε σύντομα η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας».

Όπως ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, τη Δευτέρα στις 12:00 θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής της προεδρίας της ΝΔ στα γραφεία της Συγγρού.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΚΕΦΕ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στο 70% των καταμετρημένων ψήφων, ο Κ.Μητσοτάκης προηγείται με 51% έναντι 49% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σήμερα θα συναντηθεί με τον Κώστα Καραμανλή και εν συνεχεία με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Ο σκοπός μας είναι ένας, να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία όλες τις δυνάμεις του τόπου που βρίσκονται απέναντι στον λαϊκισμό μίας ανίκανης κυβέρνησης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη δήλωσή του, μόλις από τη ροή των αποτελεσμάτων φάνηκε ότι έχει κερδίσει τη μάχη.

Στη μαγνητοσκοπημένη δήλωσή του από τα γραφεία της Χαλκοκονδύλη, όπου έφθασε επευφημούμενος, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ  τόνισε ότι ενεργοί πολίτες από όλη την Ελλάδα πήραν την παράταξη στα χέρια τους.

«Μου έδωσαν εντολή να κάνω το όραμά τους πράξη. Η εντολή τους είναι ξεκάθαρη: Ενωμένοι να προχωρήσουμε στη δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση, ώστε σύντομα η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας» υπογράμμισε.

Συνεχίζοντας σε ενωτική γραμμή, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον φίλο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον σέβομαι και τον τιμώ, θα είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης μου την επόμενη ημέρα.

Μαζί θα είμαστε από τώρα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, όπως και με τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη, τους βουλευτές, τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης, επισήμανε.

Όποιον και αν υποστήριξαν οι ψηφοφόροι του κόμματος, τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί ενωμένοι, από αύριο ξεχνάμε αυτά που μας χωρίζουν», δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατ