Δημοσκόπηση Alco: Ανεπαρκή τα μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων λένε 6 στους 10 Έλληνες

Δημοσκόπηση Alco: Ανεπαρκή τα μέτρα για τη στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων λένε 6 στους 10 Έλληνες

  • |

Το 60% θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους και το 59% θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open TV.

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των Λυκείων και τον Γυμνασίων, το 60% υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να γίνουν μόνο Πανελλήνιες εξετάσεις, το 29% υποστήριξε ότι σωστά ανοίγουν τα σχολεία αυτά και το 11% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, το 73% είπε ότι δεν πρέπει να ανοίξουν καθόλου, το 27% υποστήριξε ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο και το 10% δεν ξέρει/δεν απαντά.

Στην πρόθεση ψήφου, πρώτη εμφανίζεται η ΝΔ με 37,1%, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ με 21%, τρίτο το ΚΙΝΑΛ με 5,5%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,1%, πέμπτη η Ελληνική Λύση με 3,5% και έκτο το ΜέΡΑ25 με 2%.

Το 12,8% δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 5,2% απέχει, το 2,6% λέει άλλο κόμμα και το 1,8% υποστηρίζει λευκό. Επίσης η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 2,2% και η Πλεύση Ελευθερίας το 1,2%.

Στην ερώτηση για ποιον πρωθυπουργό εμπιστεύονται περισσότερο, το 49% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 25% είπε κανέναν, το 20% στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα και το 6% απάντησε ότι δεν ξέρει.

Επίσης, σε ερώτηση για τον πρέπει να γίνουν εκλογές μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, το 87% είπε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές, ενώ το 67% εκτιμά ότι δεν θα γίνουν.

.topontiki.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.