Κίνημα Αλλαγής: Γιατί ψήφισε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις – Ο ρόλος των δημοσκοπήσεων

Κίνημα Αλλαγής: Γιατί ψήφισε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις – Ο ρόλος των δημοσκοπήσεων

  • |

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε έπειτα από καιρό το ΠΑΣΟΚoΚΙΝΑΛ, μετά την ηχηρή δια-φοροποίηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη στην ψηφοφορία για τις πορείες.

Το ερώτημα είναι γιατί η Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισε να συνταχθεί με την κυβερνητική πρόταση, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε επιλέξει τη σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, κάτι που έδωσε την αίσθηση «αλλαγής κατεύθυνσης».

Η απάντηση κρύβεται στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η συνεχής αύξηση της δημοτικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ ανάγκασε την πρόεδρο του κόμματος να πάρει τη σχετική απόφαση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τον πάλαι ποτέ ριζοσπαστικό χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ.

Οι δύσκολες εξισώσεις για το ΚΙΝΑΛ πάντως δεν τελειώνουν με αυτό τον ελιγμό. Το στρατηγικής φύσεως ερώτημα παραμένει: αν το ΚΙΝΑΛ θέλει να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει πιο αριστερά.

Αν θέλει να συγκρατήσει τους νυν ψηφοφόρους του που βλέπουν θετικά τον Μητσοτάκη πρέπει να κινηθεί πιο συντηρητικά. Το δίλημμα παραμένει.

topontiki.gr

Σχόλια (0)

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.