«Η κυβέρνηση δεν εργάζεται για μας και τα παιδιά μας, αλλά για τους δανειστές της χώρας»

«Η κυβέρνηση δεν εργάζεται για μας και τα παιδιά μας, αλλά για τους δανειστές της χώρας»

  • |

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της προσωρινής Π.Γ. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, πρώην Αν. Υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τη συνέντευξη Tύπου των 4 Υπουργών για το ασφαλιστικό

Η κυβέρνηση δεν εργάζεται πάνω στο ασφαλιστικό «για εμάς και τα παιδιά μας» και για να σώσει τις συντάξεις, όπως ανέφεραν σήμερα οι Υπουργοί της, αλλά για να εξυπηρετήσει τους δανειστές της χώρας. Δηλαδή για να υλοποιήσει τη δέσμευσή της από το 3ο μνημόνιο, για αφαίρεση 1,8 δις ευρώ από τα εισοδήματα των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και των αμειβόμενων με μπλοκάκι, τα οποία θα δοθούν για την αποπληρωμή του άδικου, επαχθούς και μη βιώσιμου δημοσίου χρέους.

Η κυβέρνηση, επίσης, δεν εργάζεται για εξίσωση των κανόνων ασφάλισης, αλλά για κατεδάφιση και ισοπέδωσή τους στο κατώτερο δυνατό σημείο.
Όσον αφορά τους αγρότες, στους οποίους οι 4 Υπουργοί έκαναν ειδικές αναφορές, επέμεναν στην προώθηση των κυβερνητικών μνημονιακών δεσμεύσεών τους για τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών τους, για κατάργηση του ΟΓΑ και για φορολογικό εξανδραποδισμό τους, που τους οδηγεί στην ουσία σε καταστροφή και έξοδο από το επάγγελμά τους, προς όφελος μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στηρίζει την εξέγερση των αγροτών ενάντια στον αφανισμό τους και τους κοινωνικούς αγώνες, που έχουν πάρει πλέον χαρακτηριστικά παλλαϊκού ξεσηκωμού, για να μην περάσει το κυβερνητικό αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και για να γκρεμιστεί όλο το μνημονιακό, πολιτικό και οικονομικό, μπλοκ, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ή το έχει υπογράψει ή το στηρίζει.