ΜέΡΑ25: Ποιος θα μας προστατεύσει από την Πολιτική Προστασία;

ΜέΡΑ25: Ποιος θα μας προστατεύσει από την Πολιτική Προστασία;

  • |

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ασκεί το ΜέΡΑ25 με αφορμή τις πλημμύρες με τους πέντε νεκρούς και τους δύο αγνοούμενους στην Εύβοια.

«Με πέντε συμπολίτες μας νεκρούς και δύο αγνοούμενους, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είναι ενοχλημένος. Ενοχλημένος για το θράσος της διατύπωσης του εύλογου ερωτήματος «γιατί δε λειτούργησε το 112». Η απάντηση του και μόνο είναι λόγος παραίτησης όχι του ιδίου, αλλά σύσσωμης της κυβέρνησης: «αν είχε λειτουργήσει, θα είχαμε εκατόμβες νεκρών».

Η κυνική ομολογία ότι το κράτος αδυνατεί να δώσει εν μέσω μιας απόλυτα προβλέψιμης κρίσης μια χρήσιμη οδηγία στους πολίτες που να μην τους κάνει να πάρουν τα βουνά, είναι το πολιτικό, επικοινωνιακό, και εν τέλει ανθρωπιστικό Βατερλό μιας κυβέρνησης που έχει βασίσει όλη τη συλλογιστική και στρατηγική της στο άλλο μείζων θέμα των ημερών, την έξαρση των κρουσμάτων της πανδημίας, στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών», σημειώνει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Ένας Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας που ομολογεί ότι τυχόν παρέμβασή του μέσω των επιχειρησιακών εργαλείων του θα προκαλούσε εκατόμβες νεκρών, έχει αυτοκαταργήσει το ρόλο του.»

topontiki.gr/