Ο Παναιτωλικός πέφτοντας ΕΜΕΙΝΕ!

Ο Παναιτωλικός πέφτοντας ΕΜΕΙΝΕ!

  • |

Τελικά ο Παναιτωλικός έμεινε στη Souper League παίζοντας  αγώνες μπαράζ με την Ξάνθη –μια ομάδα εμφανώς μικρότερης δυναμικότητας- χάρη στο κριτήριο του εκτός έδρας γκολ που μετρά σε περίπτωση ισόπαλου  συνολικού σκορ στους δύο αγώνες(2-2). Μέχρι που σφύριξε ο διαιτητής τη λήξη του αγώνα, χθες 30/5/2021, οι Αγρινιώτες προετοιμάζονταν για την ψυχολογία της Β’ Εθνικής. Τελικά ο Παναιτωλικός πέφτοντας ΕΜΕΙΝΕ!

                                                         Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος

Το τι έφταιξε πρέπει να ευρεθεί με σοβαρές-ρεαλιστικές αναλύσεις, που άμεσα πρέπει να γίνουν απ’ αυτούς που κρατάνε το πεπόνι και το μαχαίρι και έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Θα επισημάνουμε εν τάχει κάποια κύρια σημεία του θέματος:

1.  Αλλοπρόσαλλοι στόχοι.

Ο Παναιτωλικός ως μικρομεσαία επαρχιακή ομάδα οφείλει να θέτει στόχο  κάθε καλοκαίρι την χωρίς βασανιστικά προβλήματα παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, παίζοντας απλό και σοβαρό ποδόσφαιρο. Αν προκύψει κάτι περισσότερο απ’ την άνετη παραμονή καλοδεχούμενο. Όμως ας μη βαυκαλιζόμαστε, ο Παναιτωλικός δε θα γίνει Βιγιαρεάλ σε λίγους μήνες και μάλλον ποτέ.

2.  Οικονομικός Προγραμματισμός

Έχει αποδειχτεί, τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια, ότι οι περιορισμοί του καλοκαιριού, οδηγούν σε εναγώνιες σπατάλες το Γενάρη. Άρα λοιπόν όσο σωστότερα στελεχωθεί η ομάδα το καλοκαίρι τόσο λιγότερα θα ξοδευτούν το Γενάρη.

α . Προπονητής

Έχει αποδειχτεί ότι με άγνωστους μάγους  τύπου Πόντες ή Κάστρο που δεν έχουν διεθνή εμπειρία και αδυνατούν να διαβάσουν την Ελληνική πραγματικότητα, μόνο από γκάφα σε γκάφα οδηγούμαστε. Άρα λοιπόν ο όποιος προπονητής θα πρέπει να εγκλιματίζεται εύκολα στην εδώ πραγματικότητα, να διδάσκει ποδόσφαιρο, να μοντάρει ικανό σύνολο, να μεταδίδει θετική ψυχολογία, λελογισμένο πάθος κι ενθουσιασμό, να βλέπει, να κατευθύνει την ομάδα αποτελεσματικά.  Πέρα απ’ τον Κάστρο, σοβαρότατες ευθύνες στην κατρακύλα της τελευταίας διετίας είχαν και οι Χάβος, Δέλας.

β . Ποδοσφαιριστές

Θα μπούμε σε ονόματα δυστυχώς.  Οι περισσότεροι πρέπει να φύγουν. Αν εξαιρέσουμε τους ντόπιους Λιάβα, Μαλή, Κωσταντόπουλο, Τσιγγάρα και Βέργο τους ξένους Ντουάρτε, Περέιρα και Εντιγκά και ίσως τον Ντίαζ και τους δύο τερματοφύλακες, φαίνεται  ότι οι υπόλοιποι έχουν εξαντλήσει από καιρό τα περιθώρια παραμονής τους στο Αγρίνιο. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα χρειάζεται την περαιτέρω ουσιαστική στελέχωσή της σε συνεργασία βέβαια με τον όποιο προπονητή έχει επιλεγεί.

3.   Διοίκηση

Ο ιδιοκτήτης και η διοίκηση όπως είχαν πιστωθεί το νοικοκύρεμα, τον εκσυγχρονισμό και τις επιτυχίες του Παναιτωλικού,  χρεώνονται  και την κατάντια της τελευταίας διετίας. Χρειάζεται, νηφαλιότητα, απλότητα και σοβαρότητα. Μένει η νέα προοπτική της ομάδας για να πιστωθούν ξανά νέες επιτυχίες. Η νέα καλή μέρα θα φανεί απ’ το πρωί, αλλιώς… ίσως τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν η στάμνα σπάσει.