ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ! / του Γιώργου Παληγεώργου*

ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ! / του Γιώργου Παληγεώργου*

  • |

Αφήνοντας πίσω τους πάλαι ποτέ λαϊκισμούς της επίπλαστης ευημερίας, τα μνημόνια που ακολούθησαν (πόσες αυτοκτονίας τύλιξαν!), τον κορονοϊκό (και ως πολιτικό εργαλείο), το ενεργειακό ναρκοπέδιο (και τον πόλεμο στην Ουκρανία) και την εξοντωτική ακρίβεια (ως λάβα φτώχειας), φτάνουμε  στα γεγονότα του τελευταίου 8μήνου που οδηγούν τη χώρα σε κατάρρευση, την κοινωνία σε απόγνωση, τον άνθρωπο σε μη πολίτη, δηλαδή στον πλήρη εξευτελισμό του, σε δούλο, σε “ρες”, σε ασήμαντη παράπλευρη απώλεια. Οι εκτροχιασμοί, τα ναυάγια, οι δολοφονίες και ο νεοφασισμός, οι απίστευτες πυρκαγιές, οι απίστευτοι κατακλυσμοί εκτινάσσουν την ανευθυνότητα και την ανικανότητα μαζί στο Έβερεστ της πολιτικής Εντροπίας!

Αν τώρα δεν είναι η στιγμή να διώξουμε απ’ όλα τα πολιτικά πόστα όλους αυτούς τους αδίστακτους καταστροφείς, τα χειρότερα θα είναι προσεχώς! Βέβαια, θα πείτε, κι αυτά τα κοινοβουλευτικά κόμματα που αντιπολιτεύονται είναι “γυμνά” και σμπαραλιασμένα. Πάντως ούτε ο Ήφαιστος ως θεός της φωτιάς, ούτε ο Νώε ως σωτήρας στους κατακλυσμούς, ούτε ο Ποσειδώνας ως θεός των θαλασσών, θα βάλλουν το χέρι τους για να αλλάξει η “μοίρα” μας.

Χρειάζεται σοβαρότητα και συνείδηση της αξίας της ζωής! Οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες δε βρίσκονται στο σάπιο σύστημα που γενικεύει τη σήψη. Βέβαια αυτές οι δυνάμεις λοιδορήθηκαν όταν πρόταξαν τα  δικαιώματα του ελεύθερου ανθρώπου και την προστασία του κοινωνικού και φυσικού  περιβάλλοντος.

Υστερόγραφο: Τελευταία μπερδεύονται μεταξύ τους κι οι άγκυρες των μεγάλων Βαποριών!

* Δανείζομαι τον τίτλο (Όλα βαίνουν καλώς εναντίον μας) του σχολίου απ’ τον Μάρκο Βαμβακάρη

* Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι Οικονομολόγος-συγγραφέας, υποψήφιος Περειφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος