Η  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ πραγματική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια/ του Γιώργου Παληγεώργου

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ πραγματική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια/ του Γιώργου Παληγεώργου

  • |

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θα θυμούνται οι πολλοί συμπολίτες μας πως ο θεσμός των αιρετών Περιφερειακών Συμβουλίων και Περιφερειαρχών συνέπεσε με την αρχή της μνημονιακής  εποχής για τη χώρα.

Ήταν το 2010 που η χώρα μας δέθηκε χειροπόδαρα με το πρώτο μνημόνιο και την ίδια χρονιά με το  πρόγραμμα «Καλλικράτης» (νόμος 3852/2010) οι πολίτες κλήθηκαν να εκλέξουν Περιφερειακές (αυτο)διοικήσεις, με κατάργηση των αιρετών Νομαρχών, Νομαρχιακών Συμβουλίων  – μαζί βέβαια και Δημάρχους και Δημοτικά Συμβούλια στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους, με κατάργηση των Καποδιστριακών Δήμων.

Γράφει ο Γιώργος Παληγεώργος *

Είναι αντιληπτό πια στον κάθε καλοπροαίρετο και παρατηρητικό πολίτη πως οι Περιφέρειες επί της ουσίας αποτελούν το μακρύ βραχίονα εφαρμογής των κεντρικών πολιτικών  και δεν έχουν καμία σχέση με αυτοδιοικητικό θεσμό στην υπηρεσία των τοπικών κοινωνιών. Δεν είναι καθόλου  τυχαίο που οι Περιφέρειες σπάνια πια αναφέρονται ως Β’ βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι επίσης αντιληπτό ότι οι πολιτικές που εξακολουθούν να εφαρμόζονται εξακολουθούν να είναι αιματηρά-αιματηρότατα μνημονιακές, όπως κι αν αυτές ονομάζονται.

Αν αναδεικνύονται κάποια σημαντικά θέματα στα Περιφερειακά Συμβούλια είναι κάποια προβλήματα  που αντιπαλεύουν οι λεγόμενες μικρές αυτοδιοικητικές παρατάξεις με τη λαϊκή βοήθεια κάποιων κινημάτων των τοπικών κοινωνιών, που συνειδητοποιούν την ανάγκη αγωνιστικών δράσεων.

Σ’ αυτό το πολιτικό, (μη) αυτοδιοικητικό περιβάλλον δρα κι αγωνίζεται  από το 2010   ως σήμερα η Περιφερειακή Παράταξη  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Αυτό το γνωρίζουν όσες κοινωνίες αναζήτησαν σύμμαχη φωνή στους δίκαιους αγώνες τους και στις διεκδικήσεις τους.

Η ανάγκη για ουσιαστική αντιπολίτευση και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. Όταν οι λεγόμενες μεγάλες Περιφερειακές Παρατάξεις λειτουργούν στη λογική εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι φανερό πως όσες από αυτές δεν πλειοψηφήσουν θα κινηθούν σε πνεύμα απόλυτης συναίνεσης προς την Περιφερειακή αρχή, όπως έπραξαν και ως τώρα. Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ έχει δείξει στην πολυετή πορεία της ότι ασκεί  ουσιαστική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια και αυτό θα συνεχίσει να πράττει,  πάντα στο πλευρό της αγωνιζόμενης κοινωνίας, επιδιώκοντας το θετικότερο δυνατό αποτέλεσμα για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

Η  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ βλέπει το ρόλο της σε αντιστοιχία με τη χρησιμότητά της στην κοινωνία, στους εργαζόμενους, στη λαϊκή οικονομία, στον πολιτισμό, στην πνευματική και πολιτική ζωή, στο φυσικό περιβάλλον κι όχι ως κομματικό εκλογικό ταμιευτήρα.

Η  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μπορεί και θα είναι πόλος της νηφάλιας κι ανοιχτής αριστεράς που αντιστέκεται στις αντιλαϊκές-αντικοινωνικές μεθοδεύσεις αλλά και διεκδικεί όσα αναλογούν στους πολλούς κι αδικημένους. Είναι η παράταξη που θεωρεί πως ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας δεν είναι άπιαστο όνειρο.

Η  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μπορεί και θα είναι η συνάντηση όλων των δημοκρατικών πολτών που θεωρούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική αλληλεγγύη αξίες αδιαπραγμάτευτες.

Αγωνιζόμαστε για τη νέα αισιοδοξία!

Στις 8 Οκτώβρη, στις Περιφερειακές εκλογές, ψηφίζουμε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Βασίλη Χατζηλάμπρου!

*Ο Γιώργος Παληγεώργος είναι Οικονομολόγος-Συγγραφέας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Εκτρωφείο Λαγων Καρφής Ευαγγελος