Αποκλειστικά σε «εθελοντές» Κούρδους, Αρμένιους και Έλληνες θα δοκιμαστεί η πρώτη φουρνιά εμβολίων στην Τουρκία

Αποκλειστικά σε «εθελοντές» Κούρδους, Αρμένιους και Έλληνες θα δοκιμαστεί η πρώτη φουρνιά εμβολίων στην Τουρκία

  • |

«Εθελοντές» χαρακτηρίστηκαν από την Τουρκική κυβέρνηση χιλιάδες πολίτες κουρδικής, αρμένικης και ελληνικής καταγωγής οι οποίοι από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο νοσοκομείο Εκπαίδευσης και Έρευνας της Ψαμάθειας στην Κωνσταντινούπολη.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από συγγενείς και φίλους που έψαχναν εναγωνίως τους δικούς τους ανθρώπους όταν εκείνοι δεν επέστρεψαν στα σπίτια τους το Σάββατο, ο εκπρόσωπος του AKP, Oμέρ Τσελίκ, αναγκάστηκε να προβεί σε δηλώσεις.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ξεκαθαρίστηκε πως οι αγνοούμενοι είναι εθελοντές για τις πρώτες δοκιμές του κινεζικού εμβολίου ενάντια στον Covid-19. «Αυτό δείχνει την προνομιακή θέση που έχουν οι μειονότητες στην Τουρκία», δήλωσε εκνευρισμένος ο κύριος Τσελίκ, ενώ συμπλήρωσε ότι αδυνατεί να κατανοήσει τις κατηγορίες που δέχεται από τα προξενεία και τις πρεσβείες της Αρμενίας και της Ελλάδας.

«Δεν έχετε κάνει αρκετά; Δεν έχετε προκαλέσει με τις πράξεις σας αρκετά την Τουρκία; Αναρωτιέμαι τι άλλο θα βρείτε για να υπονομεύσετε το ενάρετο έθνος μας» συμπλήρωσε σε έντονο ύφος.

Σύμφωνα με το Anadolu τέλος, αν και εφόσον όλα πάνε καλά με τα τεστ της πρώτης φουρνιάς των κινεζικών εμβολίων, οι Τούρκοι πολίτες θα αρχίσουν να εμβολιάζονται μετά το Μάιο του 2021.

http://www.tokoulouri.com