Φιλότιμο έχει η ελληνική μετάλλαξη του κορονοϊού, δεν κολλάει ανθρώπους

Φιλότιμο έχει η ελληνική μετάλλαξη του κορονοϊού, δεν κολλάει ανθρώπους

  • |

Μετά τη βρετανική, τη βραζιλιάνικη και τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορονοϊού, η χώρα μας έχει πλέον τη δική της εκδοχή του φονικού ιού, η οποία εμφανίστηκε σε ασθενείς στην Κρήτη, τον Έβρο και τον Μυστρά και ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πορεία της και στο εξωτερικό.

Το στέλεχος αυτό του ιού, δεν παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από τον αρχικό, ωστόσο έχει μια ειδοποιό διαφορά που φαίνεται πως είναι καθοριστική. Συγκεκριμένα, η ελληνική μετάλλαξη, έχει πλέον εμφανίσει φιλότιμο, όπως είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν ερευνητές που τον μελέτησαν διεξοδικά, με αποτέλεσμα να μην κολλάει πια ανθρώπους, αντίθετα απολαμβάνει να κυκλοφορεί στον ήλιο χωρίς εχθρικές διαθέσεις.

«Η μετάλλαξη αυτή είναι λίγο τεμπέλικη, δεν επιδιώκει τη μεγάλη διασπορά και έχει μπέσα, φιλότιμο, δεν το έχουμε συναντήσει ξανά», σχολίαζε ειδικός λοιμωξιολόγος στο «Κουλούρι», τονίζοντας πως καμία άλλη ξένη μετάλλαξη δεν εμφανίζει αυτό το χαρακτηριστικό.

Τέλος, δεν επιβεβαιώνονται οι φήμες πως έχει προγραμματιστεί διαδήλωση εθνικιστών με αίτημα την απέλαση της νοτιαφρικανικής μετάλλαξης, ζητώντας της να πάει να κολλήσει μόνο ασθενείς στην Αφρική και να μην κλέβει τη δουλειά του ελληνικού ιού.

tokoulouri.com