Έλληνας αστροναύτης άνεργος

Έλληνας αστροναύτης άνεργος

Να αφήσει τα πάντα και να φύγει στο εξωτερικό σκέφτεται ο 29χρονος πρώτος απόφοιτος της κατεύθυνσης αστροναυτικής του φυσικού τμήματος του πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά από 11 χρόνια σπουδών, μέσα στα οποία κατάφερε να τελειώσει το πρόγραμμα σπουδών του φυσικού, των ΤΕΦΑΑ, τα δύο τελευταία έτη του βιολογικού αλλά και με πολλά μαθήματα επιλογής από το παιδαγωγικό, η αναζήτηση εργασίας στον τομέα του έχει αποδειχτεί αρκετά δύσκολη.

Μιλώντας στο «Κουλούρι», ο 29χρονος αστροναύτης δήλωσε επιγραμματικά πως «Εγώ μεγάλωσα γνωρίζοντας πως μόλις τελειώσω το πανεπιστήμιο, θα με περιμένουν αρκετές καλές δουλειές. Το σύστημα φαίνεται πως με απογοητεύει. Ά ρε Ελλάδα που τρως τα παιδιά σου!».

Ο νέος επιστήμονας δηλώνει έτοιμος να αφήσει πίσω του όλα αυτά που τον κρατούν στην Ελλάδα: Τον ήλιο, τους φίλους του, την οικογένειά του, τα ωραία λαχανικά, και να δοκιμάσει την τύχη του στο κολαστήριο που ονομάζεται εξωτερικό.

Κλείνοντας τη συζήτησή μας λίγο πιο αισιόδοξα, ο νέος αστροναύτης μας είπε πως «Αν το σκεφτείς, ο πλανήτης μας δεν είναι παρά μια κουκκίδα μπροστά στην απεραντοσύνη του σύμπαντος. Τι Ελλάδα, τι Κίνα, τι Ρωσία, τι Αμερική; Όταν θα βολτάρω σε διαστημικούς σταθμούς θα είμαι το ίδιο μακρυά από την Ελλάδα άσχετα από τη χώρα στης οποίας τη διαστημική υπηρεσία θα δουλεύω. Έχω ακούσει πως τα λαχανικά είναι χάλια εκεί πάνω ούτως ή άλλως».


tokoulouri